water...

RE: water...

Hallo allemaal,

Een vraag. Mijn mini maakt water, en na de dikke bui vandaag niet zo'n beetje ook. Nu was dit al eens eerder het geval, maar toen had ik er nieuwe rubbers opgezet en was het klaar. nu had ik via twee wegen water. namelijk:

1 via een gaatje van ongeveer een vierkante centimeter in de dorpel aan de bestuurderskant. (links) komt dit via de deurgaatjes? hoort dat water in die dorpel en is het als dat gaatje dicht is goed? ik heb de afwatering wat onderop zit ook al eens schoongemaakt.

2. via de 'dwarsbalk' waar de stoelen overheen hangen, aan de bijrijderskant, via zo'n geultje in de bodem, daar stond iets minder, maar op het moment dat ik rem komt er meer. logischerwijs moet daar dus water staan. dat hoort vast niet, maar hoe krijg ik dat er uit en zorg ik dat het niet weer komt? (rechtsvoor is mijn dorpel niet helemaal honderd die wordt ook aangepakt)

Ik had al wat gezocht op het forum maar kon niet precies deze problemen vinden, wel met de deurkaarten en plastic maar dat is het bij niet.

Graag hoor ik iets, bedankt alvast.

Met vriendelijke groet,

Martin Pel

RE: water...

Om precies te zien waar het water vandaan komt eerst de boel goed droog maken en dan iemand in de auto en een tweede met een waterslang de auto op de verdachte plekken laten besproeien. Negen van de tien keer kun je dan zien waar het vandaan komt en het oplossen.

Dennis

RE: water...

Controleer ook eens de doppen in je bodemplaat. Die worden nogal eens beschadigd als een Mini op een brug met zwenkarmen wordt gezet.