1.3i contactslot problemen

RE: 1.3i contactslot problemen

heeft iemand een idee wat het kan zijn?
Als ik de mini uitzet (sleutel omdraai) dan gaat wel het rode lampje branden maar de mini blijft gewoon lopen voor een halve minuut. Het is niet zoals nadieselen want ik weet hoe dat loopt (schokkerig) Je kunt zelfs gasgeven en dan doet die alsof je contact nog aanstaat, totdat de halve min voorbij is, en dan valt die uit alsof je dan het contact uitzet....

Ligt het aan de computer, contactslot of zekeringetje? Misschien heeft iemand ook zo'n probleem gehad en wil die me uitleggen hou het op te lossen
Alvast bedankt.

RE: 1.3i contactslot problemen

als hij onregelmatig uitvalt als je de contact sleutel hebt omgedraaid. dan zou ik zeggen even contact slot na kijken. als je de sleutel omdraaid om het contact uit te zetten. en hij gaat dan even door. dan zou ik even friemelen aan de sleutel of er in en eruit steken. dan kijken wat het blok doet. valt hij door jou beweging uit of slaat hij gewoon uit wanneer hij dat zelf wil. als het laaste het geval is zou ik denken dat de computer stuk is of ontregelt.anders zou ik alle kabels nakijken van contact naar dynamo enz.

maar het gebeurd niet vaak ook niet bij andere auto's.
en mischien is het wel geen elektrisch probleem maar een mechanisch.

wil wel weten hoe je het opgelost hebt.

groetjes joer

RE: 1.3i contactslot problemen

is goed,
ga er morgen de gehele dag mee spelen tot die het goed doet >:)

RE: 1.3i contactslot problemen

Meten=weten.

Neem een voltmeter en een bedradings schema en meet of er bijvoorbeeld spanning op de ontsteking of benzinepomp staat als je de motor hebt uitgezet.

cheers,
Wouter

RE: 1.3i contactslot problemen

nou met een spanningsmeter is het niet gelukt maar momenteel ben ik wel zover dat ik het weer goed werkend heb. Nu nog uitzoeken wat de fout is.

We hebben a alles stuk voor stuk te vervangen niet het probleem kunnen vinden./ Ik weet dat in iedergeval het niet het contactslot het is.

we hebben u een complete andere draadboom in het motorruim erbij gelegd en alles aangesloten. Ook een andere comp gebruikt en alle andere kastjes ook vervangen. (voordeel dat we alles in meervoud hebben liggen. hebben nl laatst 2 1.3i minis gesloopt) vandaag gaan we de org draadboom opnieuw aansluiten met alle andere onderdelen en dan stuk voor stuk de oude onderdelen er terug opschroefen. Dan merk je meteen waar de fout zit >:)
vanavond een verdere update.....

RE: 1.3i contactslot problemen

ok, alles per stuk overgezet en uiteindelijk zit het probleem in de draadboor. Er is van buitenaf niks aan te zien, maar als we alles hetzelfde hebbenmet de oude kabelboom dan zijn er problemen, en nu we een andere kabelboom er in hebben en de rest orgineel/hetzelfde => geen problemen. Ga denk ik volgende week de boom uitpluizen, misschien kom ik een breuk tegen...... :?
maar de mini rijd weer als vanouds >:) en gaat gewoon weer uit zoals die uit hoort te gaan :D

RE: 1.3i contactslot problemen

Hey Chrizz,
Lijkt me wat overdone om meteen een complete draadboom erin te leggen. Wellicht had een nachtje resetten hetzelfde effect gehad??
Groet, Jos.

RE: 1.3i contactslot problemen

resetten doe je de computer. Ik heb er gewoon een endere computer aan gehangen en de leverde geen verschil. Ik heb ook alle relais die aan de draadboom zitten vervangen met relais die zekerweten goed werkten. omdat de mini toen nog steeds de zelfde simptomen vertoonde hebben we er een andere draadboom bij gelegd en daar alle relais en computers aangehangen en alle stekkers van de andere draadboom aangesloten. Toen deed de mini het weer goed. conclusie er zit iets fout in de draadboom. waarschijnlijk een draadbreuk ofzo...

default

RE: 1.3i contactslot problemen

idd ja of erens kortsluiting waardoor die door blijft gaan of zow