2 vraagjes!

RE: 2 vraagjes!

Hooi!
Ik heb sinds 1 week ook een mini. En vind m echt kicke! moet nog wat plaatwerk hersteld worden, maar dat komt over een paar maanden.

Maar ik heb eerst even 2 vraagjes!

1- Bij drempels of scherpe bochten dan hoor ik linksvoor mijn wiel in de wielkast aanlopen. Kan het zijn dat die rubbere veerdingen aan vervanging toezijn, of is die kans heel klein? Zullen het dan alleen de dempers zijn? De mini staat ook een klein beetje scheef naar links...

2- en bij abrupt gas geven of gas loslaten hoor ik wat klapperen tegen de bodem. Zo te horen ongeveer net achter de voorstoelen ongeveer in het midden. kunnen dit alleen de rubbers van het achtersubframe zijn of kunnen het meerdere oorzaken zijn?
Ik had over die rubbers al wat gelezen op het forum dus volgens mij is dat het, maar ik denk ik vraag het maar ff nu ik toch bezig ben.

Het is een 1000 uit 1990.

Alvast hardstikke bedankt!

Groetjes!

Mars.

RE: 2 vraagjes!

hoihoi
aller eerst welkom op het forum

vraag 1.

kan je wiellager zijn...

vraag 2

het is net of je motorblok bokt...
bovenste motorsteun afgebroken

veel plezier met je mini

groetjes
pjé :+)

RE: 2 vraagjes!

MARS schreef:
De mini staat ook een klein beetje scheef naar links...




Daarvoor moet je waarschijnlijk je knuckle joint vervangen.

RE: 2 vraagjes!

het geluid kan ook je uitlaat zijn, dit is bij mij het geval.
Nog niet de moeite genomen om dit te veranderen.

RE: 2 vraagjes!

Mijn uitlaat is het zeker niet. had de jongen die hem aan mij verkocht ook gezegd maar die zit muurtje vast. zo te zien ook een hele nieuwe pijp dus dat is het niet. De motor zit wel aardig vast. ik ken hem niet echt heen en weer bewegen.
Maar dan ga ik zsm naar die dingen kijken!!

En dat wiellager kan het inderdaad eigenlijk wel zijn want ik hoor en voel ook "doffe tikken" bij bepaalde snelheden.

Ik gaat het oplossen! :D

Hardstikke bedankt!

Groetjes!

Marcel.

RE: 2 vraagjes!

Voor het geluid van de uitlaat, moet je even onder de auto kijken, het is bij ons het geval, dat de bouten van de gordelhouder tegen de uitlaat komen. Degene die in de 'tunnel'worden geschroefd.

Groet ron

RE: 2 vraagjes!

Ik zal je topic nu laten staan, maar wil je wel even wat tips voor de volgende keer meegeven.

Probeer voordat je een topic start, zoek even op het forum. Over het meeste staat al behoorlijk wat informatie op het forum. Heb je een topic gevonden met dezelfde vraag en heb je nog meer vragen erover, dan kan je gewoon reageren in dat topic.

Probeer het te houden bij 1 vraag per topic. Tenzij je denkt dat de dingen met elkaar te maken hebben. Maar lijkt me dat dat in dit geval duidelijk niet zo is bijvoorbeeld. ;) Op die manier zijn dingen veel makkelijker terug te vinden. Anders lopen 3 verschillende onderwerpen door elkaar en is het erg moeilijk om voor iemand anders naar een paar maanden of langer nog makkelijk de informatie te vinden.

Veel plezier verder op het forum en succes met het oplossen van je probleempjes! :)