7.5 remmen gemonteerd..

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

i.v.m. apk afkeur door te veel links rechts verschil in de remmen toch maar de sprong genomen en een set 7.5 inch remmen gekocht (mijn portmonaie doet nog pijn).

ik had geen zin in remmen die het niet doen op een berg.
i.v.m 50% meer pk's na de winter moest ik toch wat.
maarrre da's echt wel even andere koek.. pedaal is nu betonhard en je hebt eerst het gevoel dat je op een baksteen aan het trappen bent (geen bekrachtiger) maar itt trommels die wel aardig aangrijpen maar die eigelijk niet echt doceerbaar zijn ( rem..REM...Blokkeer)wordt hard trappen beloond met hard stoppen.

als ze niet zo ziek duur waren zou 'k zeggen: kopen !!

aan de andere kant geven mensen wel vaak 400 a 500 eurie uit aan een setje minilights.

default

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

is dat veel werk zo van trommel naar schijf overstappen en over hoeveel geld spreken we dat je portemonnaie heeft moeten afstaan? Waren ze nieuw of 2e hands al zo duur?

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

:9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9 :9

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

Wat voor set heb jij gekocht?

Ik kan een ombouw set (van 8,4 naar 7,5) voor 440 euro kopen. Is even duur als nieuwe wielen en banden (had net nieuwe banden voor mijn andere mini gekocht die had 10" atsers).
Dus ie keus is al gemaakt.

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

Op mijn vorige mini had ik, van minispares, alu klauwen (Linkje) en een setje oude ongeventileerde Metroschijven die ik afgedraaid had naar 7.5". Tussen de klauwen en de fussees past dan een dikke spruitstuk ring (FF opboren). Remde fantastisch. Hoeveel is 228 pond plus 17% BTW? Nog steeds niet goedkoop, maar iedere euro minder aan de remmen gespendeerd kan je weer in de motor investeren!

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

ik had ook net nieuwe banden ;)

ik heb 2de handse maar gereviseerde assemblies (Cooper S/1275gt)gekocht(fusees,lagerhuis,homokineten,aandrijfassen)

Dus je kan de stuurkogels losmaken , de fusees 'even' losmaken,remslangen los, binnenste hoezen los. alles er uit trekken.

als de fusees los willen kan je het in schat ik 1.5 a 2 uur doen.. ik was een hele dag bezig omdat een fusee niet makkelijk los wilde (dwz..ook niet met een slagvork een gasbrander en een 2 kilo hamer).

was 400 kwijt

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

SirYun schreef:
maarrre da's echt wel even andere koek.. pedaal is nu betonhard



Ik merkte het gisteren ineens weer. Na 5 dagen niet in m'n witte (8,4" schijven met EBC Greenstuff blokken) te hebben gereden en de laatste dagen gewend aan trommels (nieuw), maar het verschil was toch wel erg groot qua hoogte en hardheid van het pedaal. Herwaarderen van je eigen Mini is af en toe wel goed :)
Hugo":1a2eum43]Op mijn vorige mini had ik, van minispares, alu klauwen[/quote:1a2eum43]
:9
Ben erg benieuwd hoe dat gaat remmen...ik heb ze ook liggen voor m'n nieuwe project, duurt nog een paar maandjes voor ik het zelf kan ervaren :x
default

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

Pijn doet het zeker, kom net terug van Minispares en heb daar een orignele "s" conversion set gekocht... alles dus gloedje nieuw... was wel 495,00 pond kwijt, is ongeveer 700 eurootjes... gaan er over een tijdje pas op, want ben met project mini 1978 bezig... hoop binnenkort de eerste foto's te plaatsen!

Ik hoop dat ik waar voor mijn geld krijg! :9

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

Nou nou, zometeen zijn ze niet zeldzaam meer die 7,5" sets. Ik heb ook niet een set gemonteerd. Ik heb de boel echter niet nieuw gekocht. Heb een oude set klauwen op de kop kunnen tikken. Deze gerev. en nieuwe schijven gekocht... Ben erg tevreden over het resultaat... Inderdaad kanonhard pendaal, maar lekkere vertraging.

Helaas ligt nu de koppakking eruit..... :(

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

Als ze de verminderde zeldzaamheid nu eens mee gingen nemen in de prijs ben ik helemaal gelukkig. :D

Ik zit in de loop van volgend jaar ook tegen die kosten aan te hikken voor m'n CE waar ik toch echt 10" onder wil hebben en ook echt schijven. In mijn geval worden het waarschijnlijk ook alu 4 pots klauwen met afgedraaide metro schijven. :9

RE: 7.5 remmen gemonteerd..

mijn 7.5 schijven heb ik van een rijdende mini-van voor 450 euri's is denk ik ook geen slecht deal.. ;)
gaan er denk ik volgend jaar pas op (heb hulp nodig en daar wil ik best op wachten.. :P )
er komen ook strakke velgjes op met yoko 008's moet er gewoon mooi uit gaan zien lijkt me :9