aandrijfasproblemen

RE: aandrijfasproblemen

Hi there,

eerste posting op het forum (Eelke waar blijven de felicitaties?)

Afijn, ik heb dus het blok uit mijn Mini gehad. De hele boel is weer ingebouwd. Op de aandrijfassen zaten eerst trommelkes, daar heb ik nu 10-inch schijfjes op gezet.
Nu heb ik echter een probleem: rechts geen problemen, maar de linkeraandrijfas geeft veel weerstand en bij het ronddraaien hoor je een knoep-geluid.

Wat kan dat zijn? (kogel uit de kooi?) Morgen wordt de as eronder uitgetrokken, maar als iemand dit ook al eens heeft gehad bij het weer monteren van de aandrijfassen dan hoor ik dat graag!

RE: aandrijfasproblemen

(Eelke waar blijven de felicitaties?)



Het is geweldig. Viel best mee, toch? :)

RE: aandrijfasproblemen

Paul schreef:
veel weerstand en bij het ronddraaien hoor je een knoep-geluid.




De ervaring met ombouwen naar 10" schijfjes komt binnenkort pas. Maar dat neemt niet wel dat ik het symptoon inderdaad ook wel herken als homokineten die versleten zijn. Kogel uit kooi kan, maar lijkt me sterk. Weet niet of je hem dat uberhaupt nog in elkaar krijgt. Misschien is er troep in gekomen? Zijn het de homo's ;) die er al op zaten, of 2de hands bij de set?? Maar goed. Check die ff.

Groeten Bert.

RE: aandrijfasproblemen

Mhheu, komt mij ook bekend voor. Als ik dan het wiel doordraai is het over. Totdat ik hem weer in zijn vrij zet. Is al bijna twee jaar zo. Heb het wel weer eens uitelkaar gehaald, maar kon niks raars vinden. Ik was er toen 'klaar mee' en dacht toen als het stuk gaat maak ik het wel weer. Maar het er eigenlijk geen problemen mee. Maar misschien is er iemand die het wel ooit heeft kunnen oplossen?. Ohja ik heb toen alleen de motor vervangen + bak, geen schijfremmetjes

Giel

RE: aandrijfasproblemen

Kogel uit kooi kan, maar lijkt me sterk. Weet niet of je hem dat uberhaupt nog in elkaar krijgt. Misschien is er troep in gekomen? Zijn het de homo's die er al op zaten, of 2de hands bij de set?? Maar goed. Check die ff.





Wel, het zijn dus de aandrijfassen die eraf komen. Aangezien de kogelkooi met kogels die op de assen zaten waar de 10 inchschijven op waren gemonteerd een tikje groter waren dan de kogelkooi van de trommelassen, heb ik dus de assen van de trommels op de naven van de 10 inchers gezet.
De assen die dus voorheen in de homokineten zaten zitten er weer in dus.
Rechts geen probleem, links dus wel

Afijn, dit weekend gaat de boel pas uit elkaar aangezien senior de as er niet in zijn ééntje onderuit krijgt.

Ik laat jullie wel weten hoe het afloopt, duim voor me dat er nix ernstigs kapot is, anders moet het blok er weer uit, zucht...

Paul