Brandstof meter stuk??

RE: Brandstof meter stuk??

Beste medeminiliefhebbers,

Sinds dat ik mijn mini al heb heb ik problemen met mijn brandstofmeter.
Bij een volle tank geeft hij vol aan maar na 10 liter gebruikt te hebben geeft ie aan dat ie leeg is.
Ook geeft ie aan bij ongeveer 5 liter verbruikt dat hoe maar gas ik geef de tank vol en leeg gaat. Op en neer. Nou zou ik het niet erg vinden als mijn tank voller gaat....maar ik geloof daar niet zo in.
Ik heb de connectoren al gecheckt op de tank maar kon niks vinden.
Wie kan mij helpen>?

Alvast bedankt

Groet Joey

RE: Brandstof meter stuk??

Ik denk dat je sensor gewoon kaduuk is...

RE: Brandstof meter stuk??

Ok de sensor.
Hoe kan ik dit checken en nog beter hoe kan ik dit vervangen?
Jonegens dit gaat niet leuk worden wel?
:P
Mijn vriendin reed gister met haar Almera Tino in mijn minitje!
WAAAHHH Nou weer veel werk te doen

RE: Brandstof meter stuk??

Ouch... Veel schade? Als je sensor zulke rare waardes aangeeft zou ik hem gewoon vervangen! Pak de haynes er ff bij hoe je hem moet demonteren ;)

RE: Brandstof meter stuk??

Vaak is de weerstandsdraad in de zender doorgesleten. Het eerste stukje werkt dan nog wel maar daarna gaat ie zwabberen. Die met de kunstofkap zijn niet te repareren (plastic made in taiwan zooi) De metalen uitvoering kun je voorzien van nieuwe weerstandsdraad. Maar das voor de hobbyist :)

Het vervangen:
Zorgen dat je tank leeg is. Beugel losmaken en na wat friemelen de leidingen afkoppelen. Het kan ook zonder dit te doen maar dat ging bij mij niet goed, gevolg: 15 liter brandstof in de wielbak en paniek bij de pomphouder :x
DUs beste is met tank eruit.
Dan tik je de sluitring eruit, met beleid stukje voor stukje lostikken.
Dan de zender eruit wippen.Rubber ring er nog even uithalen en de staat hiervan bekijken. Nog lekker zacht zonder scheuren? dan herggebruiken en anders niewe erin. Montage: een klein beetje vet op het rubber smerenzodat deze goed gecentreerd blijft. Dan de zender er voorzichtig op plaatsen en dan de sluitring kruislings vasttikken en zorgen dat alle nokjes evenveel drukken anders heb je lekkage.
Dan een paar liter in de tank gooien en op z'n zij leggen. even laten liggen om te kijken of ie niet lekt en dan weer in de auto monteren.
succes ermee