deksel

default

RE: deksel

hoi effe een vraagje ik heb de de distibutie deksel er afgehaald om men ketting spanner te bekijken .nu was me opgevallen dat in dit ontluchtingspotje precies een ijzeren sponsje of filter zit .de wagen heeft 7 jaar stil gestaan dus dit ziet er ni echt fris
uit.mag men dit er uit laten als ik met de mond erop blaas komt er wel lucht door met
de comressor er op niets vandaar men vraag of dit gewoon is want dit dient toch voor
de onluchting of ni ? :?

RE: deksel

Deze mag je er zeker niet uit laten! Dit noemen ze een vlamdover en dient er voor om te voorkomen dat je je motorblok laat ontploffen bij een terugslag in je carburateur. Er kunnen nl. benzinedampen in je carter zijn.

default

RE: deksel

oke merci voor de info dan monteer ik hem ter met dat sponsje erin d:)b

RE: deksel

Zat er bij mij niet in :)

RE: deksel

Het hoeft ook niet perse fout te gaan, het kan fout gaan.

RE: deksel

Het is gewoon om de olie uit de oliedamp te laten neerslaan zodat die terug loopt het carter in. Niks meer en niks minder.

RE: deksel

Onzin. Google maar 's op " vlamdover auto ".

RE: deksel

Is geen vlamdover het "vuur "slaat er toch door als je een "carterexplosie "krijgt. Wat overigens uitermate ZELDZAAM is .Kan uit ervaring spreken !!!! Ook je oliedop kan je dan enkele blokken verder zoeken Het sponsje is er voor om de olie die door je carterontluchting gaat inderdaad terug te laten lopen. In het deksel draaien tandwielen en een ketting rond en die zorgen voor behoorlijk wat nevel.Het vermoeden van de explosie bij mij was een probleem in de carburateur en deze ook bij stilstand benzine in het spruitstuk liet lopen .Het contact had een half uurtje aangestaan en de elektrische benzine pomp had voor druk gezorgd. Benzine in het inlaatspruitstuk loopt door een open inlaatklep in de cilinder en dan langs de zuigerveren het carter in . Tijdens het starten een terugslag en kaboem . En dan heb je ineens weer veel werk .

RE: deksel

De functie van de vlamdover zal dan dubbel zijn, maar laat hem er gerust uit als je denkt dat dat beter is.