Dikkere olie tegen lekkage ??

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Overigens is 15W40 of daaromtrent prima voor een Mini, mits de motor nog niet teveel kilometers gemaakt heeft. Heb je een beetje last van lekkage, dan kan een wat dikkere olie, zoals 20W50, de pijn wat verzachten.




Ik ben er wat huiverig voor om met onze mini over te schakelen naar dikkere olie...nu gebruiken we 15w40 en er ligt regelmatig een plas onder de mini. Alle pakkingen al nagekeken door mijzelf en de dealer maar nog niets kunnen vinden. Motortje heeft 80.000 km weg. zou dat te veel zijn om nu nog over te schakelen ivm slijtage aan de onderdelen ?

Is het een fabeltje of werkt het echt dikkere olie tegen lekkage ??

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

het is waar, maar het is geen oplossing. dikkere olie kruip lastiger dooor kleine kiertjes, dus miiinder lekkage...

aan de andere kant moet je pomp harder werken en duurt het langer voor je olie overal is waar het zijn moet...

heb je nagekeken of je schakeaskeerring nog goed is, dat is hoofdverdachte nummer 1

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Die is pas vervangen en daar zijn dus nieuwe keerringen geplaatst. de lekkage komt van de rechterkant van het blok ( vanaf de voorzijde gezien ) en zo te zien komt de olie van de bovenzijde want het spoor loopt van boven naar beneden...

Ik ben dus druk zoekende naar een oplossing maar het ziet ernaar uit dat het blok nog maar eens goed uit en in elkaar mag...

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Volgens mij moet het helemaal geen probleem zijn om op 20W50 over te gaan. 15W50 kan trouwens ook, heeft hetzelfde effect. Dikkere olie is juist voor auto's die al wat meer kilometers hebben gedraaid.

[size=75:texytrfs]Heb je je kleppendekselpakking al gecontroleerd? Of zit de lekkage niet zo hoog?[/size:texytrfs]

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Ik heb het idee dat de lekkage wel op die hoogte zit ja...vanaf die hoogte zie je een duidelijk spoor maar om nu te zeggen dat ik daar het lek kan vinden....is er misschien een dikkere pakking beschikbaar of anders met vloeibare pakking werken ?

ideeën zijn van harte welkom

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Als je een 1000tje hebt wil de deksel achterop het blok, met de carterontluchting ook welleens flink lekken, dekseltje eraf en wat siliconenkit maakt een hoop goed.

default

RE: Dikkere olie tegen lekkage ??

Ik heb precies hetzelfde probleem en zal de timing cover verpakking en oil seal morgen vervangen. Ik hoop dat het lek dan opgelost is.