dorpels

RE: dorpels

wie heeft er nog goede bruikbare tips bij het lassen aan de mini, en dan met name de dorpels, aflassen ja of nee, achterkant kofferbak en a panelen

RE: dorpels

Aflassen van zulk dun plaatwerk is erg lastig. Het kan, maar het is absoluut niet nodig. Gewoon gaatjes boren en dichtlassen met MIG is goed. Ik boor 4 mm gaatjes, 10 mm uit elkaar. Ik las de boel dan om-en-om; steeds 1 gaatje lassen en 1 openlaten. Dat geeft ook ruimte voor de griptangen. Na het afkoelen kunnen die griptangen eraf en kan je de overige gaatjes dichtlassen.

Ik heb ooit uit de 5-gulden bak bij de doe-het-zelfer in de buurt 10 griptangen gekocht. Goede investering......

Succes,

Hugo

RE: dorpels

Vermijd krimp en rek door in één keer aflassen van de materialen. Zoals Hugo al omschrijft is het een goeie manier van werken.

RE: dorpels

kan dit ook gewoon met staaflassen? want ik heb een gewoon electrisch staaf lasapparaat. |:(

default

RE: dorpels

MIG geniet toch wel de voorkeur omdat het plaatmateriaal erg dun is. Ik heb zelf slechte ervaring met het lassen met een elektrode en een hekel aan de slak die er bij vrij komt. Veroorzaakt ook weer sneller roest.

grtzz Martin

RE: dorpels

Er bestaat trouwens ook een was die voorkomt dat de warmte helemaal door de plaat trekt. Daarmee voorkom je dat de lak afbladdert. Als je dat bijvoorbeeld op een cm of 2 van de te lassen naad smeerd bladdert de lak maar een klein stukje. Dit is handig omdat je dan het zijscherm kan beschermen tegen het afbladderen van de lak. Daarna kun je het er gewoon weer afhalen en terug in de pot doen...