ECU SPI kapot?

default

ECU SPI kapot?

Ingediend door Simon1984 op

Goedenavond,

Nadat ik een tijdje niet aan mijn Mini (1.3 SPI uit '93) heb geklust ben ik weer eens aan de slag gegaan. Hij loopt niet echt lekker en ben op zoek gegaan waarom dat zo is. Ik wilde graag beginnen met het uitlezen van de ECU. 

Nu heb ik een uitleeskabel via eBay gekocht en wilde de ECU graag uitlezen met software MEMS 1.6. 

Hiervoor heb ik MEMSlogger & Memsanalyser gedownload en geïnstalleerd. Maar deze wil niet communiceren met de ECU.

Omdat deze niet met de ECU communiceerde heb ik het online via rovermens.com geprobeerd, deze kan ook niet communiceren met de ECU.

Bij de vakgarage hebben ze het ook geprobeerd met MEMS (weet ik alleen niet van of ze de juiste softwareversie gebruikte). Zij konden ook geen communicatie met de ECU krijgen.

Nu vertelde ze mij wel dat de LAMBDA wel reageert, maar niet zoals hij zou moeten doen. Voor de APK was de CO eigenlijk ook niet correct.

Ik ben geen totale digibeet maar ook niet zo zeker van mijn zaak dat ik ervan uit kan gaan dat mijn ECU defect is. 

Mijn vraag aan jullie is dan ook: hebben jullie ervaring met het uitlezen van de ECU? en wanneer er geen communicatie met de ECU via de uitleeskabel tot stand te brengen is, weten jullie dan een methode om de ECU te controleren? 

Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

 

Groeten,

Simon

 

RE: ECU SPI kapot?

Hoi Simon,

Ik denk dat je iemand moet hebben die testbook voor de Spi heeft of een uitleesapparaat die meer geschikt is voor de Classic. Kans is groot dat je bij Ben van Leeuwen de ECU uit kunt laten lezen. Er zijn nog andere bedrijven in Nederland die wellicht ook testbook hebben staan.

Groeten, Bram

 

RE: ECU SPI kapot?

Hallo Simon,

Ik kan niet zien waar je vandaan komt, maar ik heb een uitleesapparaat voor de spi. Als je een keer langskomt in Heerde kan ik hem waarschijnlijk wel voor je uitlezen.