Elektrisch probleem accu opspooren

RE: Elektrisch probleem accu opspooren

Ik was van plan vandaag mijn mini voor het eerst in ongeveer een jaar te starten, maar nu loop ik tegen een elektrisch probleem aan.
Zodra ik de sleutel op contact zet krijg ik geen stroom meer van de accu. De accu was vol, maar toen ik hem er daar na weer uit haalden had hij nog maar 11,4V, dus was hij al zo goed als leeg.
Even in een lader gedaan, en weer terug in de auto gestopt, en als ik de sleutel niet op contact zetten had ik wel weer even stroom. Waarschuwingslighten deden het bijvoorbeeld. Maar na een tijdje gingen die ook ineens minder fel branden en drie knippers later deden die ook niks meer.

Met een multimeter heb ik gemeten dat zodra ik de sleutel op contact zet, er sluiting was tussen de negatieven en de positieven accu aansluitingen. (de accu zat er toen niet meer in) Als ik de sleutel niet meer op contact zetten niet meer. Het lijkt er dus op dat er ergens na de contact schakelaar kortsluiting is.
Toen heb ik alle aansluitingen op het zekeringsblok onder de motorkap aan de firewall los gehaald en nog een keer gemeten, maar nog steeds sluiting zodra ik de sleutel op contact zet.

Iemand nog tips hoe verder te gaan of waar het aan zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!

RE: Elektrisch probleem accu opspooren

Ik vermoed dat je accu kapot is / geen capaciteit meer heeft.

Je hebt sluiting tussen de + en - pool, schrijf je. Dit heb je gemeten met een ohm-meter ? Het is normaal dat je zo goed als 0 ohm meet, omdat er heel wat stroomverbruikers ingeschakeld worden met kontakt. (De weerstand van een lampje is ong. 0 ohm, maar als hij gaat gloeien krijgt ie weerstand )

Probeer maar eens met een hulpaccu met startkabels eraan. Dan zal het wel lukken. Of een nieuwe accu. ;)

RE: Elektrisch probleem accu opspooren

JosCM schreef:
Ik vermoed dat je accu kapot is / geen capaciteit meer heeft.




Ik denk dat je gelijk hebt. Toen ik de accu weer aan de lader hing was hij allebei de keren in ongeveer 30 seconden weer vol, en dat hoort volgens mij ook niet...

Ik heb nu vast een nieuwe besteld, hopelijk lost dat het op!