flinke drempel

RE: flinke drempel

gisteren avond laat op weg naar huis besloot ik om vanaf het feijenoord stadion via sportdorp (rotterdam) naar huis te kachelen. nu wist ik dat het wegdek door sportdorp niet echt jofel is, maar dat ze nu ook snelheidsbeperkende drempels hadden aangebracht, wist ik niet :(
zodoende klapte ik dus met mijn cooper met een gangetje van ~60kmu over de eerste flinke stoeprand hoge drempel. in het donker en in een flauwe glooiing van het wegdek had ik hem niet gezien :x :(
bij thuiskomst heb ik geen echte rampzalige dingen kunnen ontdekken. remmen doet ie nog goed en heb geen trilling in mijn stuur gemerkt. zal van de week eens met de looplamp de onderkant grondig inspecteren. olie lekt ie gelukkig (nog) niet.

ik hoop niet dat ik de ophanging van mijn voorwielen heb beschadigd, want daar hebben ze net voor de apk duur zitten te lassen.

~jw~

RE: flinke drempel

Mini's kunnen wel wat hebben hoor... Ik heb die van mij ook wel eens in het donker gelanceerd (letterlijk) en behalve een klein deukje in het beschermingsschild van de katalysator was er niks aan de hand.

De orgaantjes van de bestuurder waren er erger aan toe moet ik zeggen... alles lag door elkaar. Het heeft een week schudden en op m'n kop staan nodig gehad om alles weer in het gareel te brengen... ;)

RE: flinke drempel

Ik wil het niet meer hebben over drempels, tijdje geleden mijn uitlaat onder mijn mini uit gereden op een. |:( Gelukkig was die nog heel. Dus hij kon er wel weer onder. Maar prettig was wat anders.

RE: flinke drempel

Och, drempels oftewel speedbumps. De laatste dag van Southern Mini days is voor ons niet goed afgelopen. Bij mij is de fusee afgebroken en de onderste draagarm een cm of 2 naar achteren gebogen... :(





Wouter

RE: flinke drempel

Een paar weken geleden met een aardige snelheid met het rechtervoorwiel ook een stoeprandje vol meegepikt. Een soort van chicane links - rechts en dan iets te hard links waardoor je iets te vroeg aan de rechterkant uitkomt en dan dus een stoeprandje tegenkomt. Volgens mij geen schade opgelopen ondanks dat alles bij mijn rechtervoorwiel er al niet zo super uitziet.

RE: flinke drempel

Voordat ik ook dit soort gevallen ga tegenkomen wil ik graag wat weten.

Ik zou graag een Peco uitlaat onder m'n Mini (1000cc) laten zetten. Komt deze dan lager te hangen dan een standaarduitlaat (wat ik nu heb)? Dit in verband met drempels e.d.

Alvast bedankt :)

default

RE: flinke drempel

Komt deze dan lager te hangen dan een standaarduitlaat (wat ik nu heb)




Kan, hoeft niet.

Je kan een einddemper met een beetje klussen best hoger laten hangen, hier is bij een standaard 1000-uitlaat wel ruimte voor. Het is echter meestal de standaard tussendemper die het laagst hangt en de bulten het makkelijkst raakt. En om de tussendemper hoger te hangen heb je nauwelijks ruimte ivm de handremkabel met T-stukje dat daar net boven zit. Wanneer je geen tussendemper neemt en alleen een peco (heb ik nu ook) en je besteedt ff wat aandacht aan de ophanging (zo hoog mogelijk zonder dat de uitlaat het subframe raakt) heb je minder kans op uitlaatschade bij een drempel dan met een standaard uitlaat, wel zo prettig.

Succes,
Erik

RE: flinke drempel

Ah, bedankt voor de info. Zo te lezen is dus mogelijk om de uitlaat nog redelijk hoog te krijgen. :D

Ik kreeg laast al commentaar dat zo ik zachtjes een drempel nam, en dat een (gets) Multipla het zoveel beter kon :|
Ik heb al eens meegemaakt met drempels: losgekomen van de weg, een uitlaat half losgeschud en het motorblok tegen de grond aan :x Niet allemaal met dezelfde Mini hoor, maar ik bedenk me nu wel 3x voor ik een drempel neem.

RE: flinke drempel

RedHotRik schreef:
Volgens mij geen schade opgelopen ondanks dat alles bij mijn rechtervoorwiel er al niet zo super uitziet.




kan zijn dat je wielen niet meer helemaal meer goed staan. als je hem laat uitlijnen weet je het zeker.

ik zie wel vaker auto's waarmee weleens een randje word meegenomen. vaak moet je de sporing weer goedzetten en soms meer.

RE: flinke drempel

Mini's zijn niet gemaakt om over drempels te rijden, dat is alles.

RE: flinke drempel

Mini's zijn niet gemaakt om over drempels te rijden




Ik denk dat de mini er eerder was dan de drempel...vroegah, toen hadden we geen drempuhls, toen hadden we alleen mahr kuiluh...

De drempel is dus niet gemaakt om mini's overheen te laten rijden...

Wouter

RE: flinke drempel

[onzin]Die logica kan ik niet helemaal volgen. Drempels zijn gemaakt om auto's langzamer te laten gaan. En toen de eerste drempels kwamen waren er vast al Mini's, zoals je zegt, dus zijn drempels ook gemaakt om Mini's over te laten rijden, net als andere auto's. Nee, het is echt andersom, Mini's zijn niet gemaakt om over drempels te rijden (want die waren er nog niet).[/onzin]

RE: flinke drempel

[nogmeeronzin]Er waren dus al wel mini's maar geen drempels. Toen kwamen de drempels, maar schijnbaar is men vergeten dat er ook een paar miljoen mini;s rondrijden, anders hadden ze geen drempels gemaakt!
Dus, de drempels zijn niet voor mini's gemaakt.

Wouter[/nogmeeronzin]

RE: flinke drempel

[ongelooflijk veel onzin] drempels zijn inderdaad niet gemaakt voor mini's. bestuurders van mini's (klassiek model) hebben niet de neiging om roekeloos door het stadsverkeer te scheuren.
door de opmars van de sjonnie bakken, moest de overheid de veiligheid van de overige weggebruikers blijven waarborgen en dat deden ze door het plaatsen van obstakels die door sjonnie bakken lastig berijdbaar moesten zijn. en dat is ze zeker gelukt. alleen jammer dat de bedenker van de drempel zelf geen mini rijdt, anders had hij wel afgezien van dit onzalige plan.
uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat drempels schade aanrichten aan mini's en dat de overheid zich daarvoor niet aansprakelijk meent te voelen. [/onzin]

~jw~

RE: flinke drempel

Ik pak tegewordig maar het fietspad als dat er naast licht. Hier in Zeist zijn een aantal drempels waar je misschien net met 3km pu overheen komt. Dan toch liever het fietspad. Alleen jammer als er in eens een wout achter je zit. (gelukkig nog niet gebeurd, maar wel bij een kennis van mij).

RE: flinke drempel

Ik heb zowel het geluk als de pech aan (op?) een woonerf te wonen. Moet je eerst zo'n #@! drempel oprijden.
Nou heb ik al met twee auto's meegemaakt dat ik (op dat moment passagier) uit moest stappen omdat de bodem het beton raakte. OK, het waren een Donkervoort en een Austin Healey 100/6.
Toegegeven, dat zijn niet de meest geschikte drempelaars... 8)
Een Mini kan inderdaad veel hebben. Heb ooit in een woeste bui iets bereden dat ooit een bospad geweest moest zijn. Kuilen vol water zo diep dat -als je ze aan zou hebben- je laarzen vol zouden lopen. De motor sloeg in een zo'n binnenmeer ook nog eens af. :o
Is best even schrikken: uitstappen is geen prettige optie. Gelukkig startte 'ie weer en kon ik mijn zeer hobbelige rit vervolgen.
Maar ik zou het niet proberen met een vers gerestaureerde Mini ;)

RE: flinke drempel

Ik heb een gemeente hier in de buurt aansprakelijk gesteld voor schade aan mijn mini, door een drempel! Het is nu in behandeling bij een verzekeringsmaatschappij, dus ik ben benieuwd! :)

Groetjes,
Rob

RE: flinke drempel

jammer dat de bedenker van de drempel zelf geen mini rijdt, anders had hij wel afgezien van dit onzalige plan.




precies, dan hadden ze veel meer van die bochten in de weg gelegd, die wel weer leuk zijn voor mini rijders :)

Hier in Dordt hebben ze trouwens pas een paar onmogelijke drempels neergelegd, waar iedereen netjes omheen reed. Nu hebben ze een daarvan weer weggehaald. En zo blijft iedereen lekker bezig :)

Wouter

RE: flinke drempel

vaak kun je er ook precies langs....
en da's vooral leuk als er achter je een vrachtwagen zit te duwen (die er daarna gewoon overheen tuft) die schrikt dan behoorlijk (en degene die langs je zit ook want dat paaltje komt akelig dicht bij de auto!!)

problemen zijn er om opgelost te worden (als dat kan....)

RE: flinke drempel

Vaak zit er naast die paaltjes ook een fietspad. En als er geen fietsers rijden kun je er met een mini makkelijk tussendoor.
Dit heb ik ook maar van horen zeggen hoor, het is niet zo dat ik dat altijd doe O:).

Mark.

RE: flinke drempel

Vaak zit er naast die paaltjes ook een fietspad. En als er geen fietsers rijden kun je er met een mini makkelijk tussendoor.




Dat [i:32lh62g7]deed[/i:32lh62g7] ik ook altijd, en was aardig geoefend. Het fietspad had aan beide kanten zo'n 10 cm vrij en dan een stoeprand. Tijdens een regenbui zag ik het niet goed en reed met 50 km/h bovenop zo'n stoeprand. De velg en band kon ik weggooien...

Wouter

RE: flinke drempel

Ik rij alleen maar tussen die paaltjes door als ik kan zien dat ik er tussendoor kan. Als er een stoeprand naast ligt rij ik er bijn nooit tussendoor. Hier in de buurt hebben ze er voortaan extra paaltjes bij gezet zodat je er niet meer tussendoor kan :(.

Mark

RE: flinke drempel

Wouter schreef:
precies, dan hadden ze veel meer van die bochten in de weg gelegd, die wel weer leuk zijn voor mini rijders :)



Bijvoorbeeld erg leuk om klevers af te schudden >:)

RE: flinke drempel

nou het vlieg-drama met de cooper was niet zo rampzalig als ik had gedacht. vandaag de cooper ingeleverd bij de rover dealer en die kwam tot de conclusie dat ik in principe geen vitale delen heb geraakt, afgezien van de enorme schuur plek onder mijn uitlaat.
na het uitlijnen van de wielen kon ik weer naar huis. valt dus allemaal gelukkig mee.
ik beloof dat ik voortaan rustiger over drempels zal rijden O:)

~jw~

default

RE: flinke drempel

Gewone drempels gaan nog wel. Maar hier in de buurt zitten sinds kort er zwarte drempels. :|.

Edit: deze dus:



Als je vervolgens naar de foto van m'n mini kijkt:



Dan weet je wel hoe laat het is. Het onderblok hangt zo'n 4 cm lager dan het nummerbord. Dus flink afremmen naar 10 km/h, en de zwarte drempels telkens in het midden met de wielen nemen. En toch.. met 10 km/h geeft dat zo'n opdonder, man. Dan vraag ik me weer af of ik er wel verstandig aan doe. Anders rij ik m'n blok, versnellingsbak en motorsteunen aan het gort als het onderblok over de drempel heen schuurt. Dus dat ga ik niet riskeren. :o

Iemand die met enigszins verlaagde mini zulke drempels uitgeprobeerd heeft?

RE: flinke drempel

Aan de zijkant erover heen rijden ;)

RE: flinke drempel

Ik doe meestal trucje "omrijden"... :)

Op een gegeven moment weet je de drempelloze routes wel te vinden... :P

RE: flinke drempel

Op zich zou het natuurlijk wel helpen om een carterbeschermer te monteren...

zie ook deze topics:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 0858#10858
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 365#191365

Als je dan een keer (of meerdere keren) wat raakt kan het wat minder kwaad

RE: flinke drempel

Wat helpt met die zwarte puisten in de weg, is er met je linkerwiel overheen, de rechter erlangs.

Bij 1 van de sponsors ligt ook zo'n ding in de straat (alsje via de sluiproute komt). Ik heb er nog nooit iets geraakt, en de clubman staat laag.....

Groet ron

RE: flinke drempel

Ik ga er altijd omheen of als het niet anders kan met twee wielen erover. op de cooper had ik een carter beschermer en die ga ik waarschijnlijk op de clubman zetten. Als je ziet hoe die beschermer eruit ziet dan wil ik niet weten wat er gebeurd als ik mijn carter er op een gegeven moment ook zo uitziet. Of zelf iets fabriceren ;)

RE: flinke drempel

Birdy schreef:
Ik doe meestal trucje "omrijden"... :)

Op een gegeven moment weet je de drempelloze routes wel te vinden... :P




hehe, om die drempels heen omrijden?, dan kom je nog veeeeeeel meeeeeer drempels tegen (die nog hoger zijn ook :S )

is in de weipoort in zoeterwoude toch Bruutesound?(ben 99,9% zeker :P ), gelukkig heb ik van die drempels geen last, kan er gewoon vol overheen zonder wat te raken (ooit eens met een kruipgangetje uitgeprobeerd)

zit er vanavond meer over in als ik weer naar het parkeerterrein van de trekkertrek moet,

vanmiddag met de volvo was het te doen, hoop maar dat het vanavond met de mini ook gaat

RE: flinke drempel

Toen mijn Mini nog rijdend was...moets ik `m achteruit m`n garage inparkeren...vooruit bleef ie hangen aan de beugel van mijn uitlaat :? en de "drempel" van m`n garage is ongeveer 2cm hoog ( garage loopt wel omhoog)