Gas en choke kabel bevestigen

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Goedendag mensen,

Ik heb heel veel pagina's gezocht en de zoekmachine ook gebruikt maar ik kan niet vinden wat ik zocht..
Het gaat hier om de bevestiging van de gas en chokekabel op een nieuwe carb. Hiff 44 van minisport. Code die op de carb staat is: SU FZX2019 WK R10.
Als je een plaatje wilt zien van wat ik bedoel dan verwijs ik even naar de onderstaande site.. Heb even geen alternatief. http://alio2.hyves.nl/album/19047815/Vr ... 98/0/qjMO/

Het probleem is dus, hoe kan ik het beste de kabels bevestigen? Als ik ze van bovenaf monteer, via het metalen (zwart gespoten) plaatje tussen carb en inlaatspruitstuk, kan ik niet me choke uittrekken en lukt het niet om me gasklep te openen. Ik kom er niet uit.. Is het misschien een aternatief om de gaskabel in te korten en de kabel van onder naar boven te laten lopen, over de gleuf zodat de gasklep wel kan draaien of moet ik het anders oplossen?
Als iemand ook een idee heeft voor de choke kabel, hoor ik het graag.

Bij voorbaat dank!
Groete Alex

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Als ik het goed heb, dan zou het zo moeten zijn:

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Dat is dus helaas niet het geval. Zoals ik in de afbeelding heb aangegeven, is dat het geval bij mij. Het gaat om een van de laatste SU Hiff 44's. Ik heb hem augustus afgelopen ofzo besteld. Heb jij misschien een idee voor monteren ervan, (b)engeltje?

Groeten Alex

RE: Gas en choke kabel bevestigen

zie:
http://www.sucarb.co.uk/ExplodedImageCl ... ctId=10525

volgens mij moet je het plaatje waar de gaskabel in komt 180 graden draaien op de as .. dan komt 'ie te zitten zoals (b)engeltje (foto) aangeeft ..
(op het plaatje nr 30)
bij mijn weten hebben ze altijd op die manier in Mini's en Metro's gezeten .. anders is er ook geen plek voor je luchtfilterhuis ..

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Ik vind het raar dan, dat dit zo vanuit de fabriek wordt geleverd..

Ik zal eens gaan kijken, of ik het kan omdraaien.. Anders nog tips, misschien voor me choke kabel bevestiging?

Het is een openluchtfilter wat erop komt, dus heb geen last van het luchtfilterhuis.

Groeten
Alex

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Voor de bevestiging van de choke-kabel mis je nog een klein onderdeel. Er hoort namelijk een clipje te zitten op de staalplaat, waar je gaskabel doorheen gaat. Deze zorgt ervoor dat je kabel niet kan verschuiven.

Die onderdelen, dus ook de geleider voor de gaskabel, die kun je altijd omdraaien. Ik heb een gereviseerde Hif38. Om de gasklep te vervangen, moet dat deel er ook af. De gaskabel hoort namelijk door dat busje wat er op de staalplaat zit.

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Jaa, klopt.. Die heb ik ook..
Maar nog niet bevestigd. Maar het probleem is met me choke kabel, als ik dat klipje monteer en de choke kabel eronder plaats. Dat ik dan me choke (in de auto) niet meer kan uittrekken. Doordat de kabel niet de juiste hoek heeft, zeg maar, kan de choke niet gedraaid worden.

Is het een idee om me gaskabel in te korte, zodat de kabel vanaf de andere kant aan de gasklep trekt en hierdoor wel kan openen?? Misschien een gek idee hoor?

Groeten alex

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Waarom draai je die plaatjes niet gewoon om zodat ze op de manier zitten als op de foto van (b)engeltje?
Een SU is gewoon een standaard carb, die op veel meer auto's heeft gezeten dan alleen de mini. Dus misschien zitten de gaskabel etc wel anders bij andere auto's?

default

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Hallo, ik heb ook het probleem van de choke kabel monteren. Over wat voor een clipje wordt in de vorige posts gesproken?
Heeft iemand en foto hiervan? Ergens moet ik de buiten kabel in zetten maar waar?

default

RE: Gas en choke kabel bevestigen

Nou, ik ben erachter!
Heb bij een Mini van in Haaksbergen onder de kap gekeken die was uitgerust met een hiff44. Ik zag het clipje wat men bedoelt in de posts hierboven. Hierdoor kwam ik erachter dat ik een verkeerd hitteschild heb gemonteerd. Mijn hitteschild had alleen een gaatje voor de gaskabel en thats it. Heb deze omgewisseld voor de juiste en heb een clipje gekocht. Weer een probleem opgelost!

Om het juiste hitteschild te monteren, moest ik er wel een deel afslijpen. Ik kwam er anders niet mee weg met mijn inlaatspruitstuk. Ben blij met hoe het nu zit.