handig DHZ bakje

RE: handig DHZ bakje

Idee gezien bij een monteur:

magnetisch bakje voor boutjes en moertjes.

Deze was geloof ik van Snap-On tools dus heel duur, maar van een paar kapotte auto speaker een beetje montage kit en zo'n ouderwets metalen ijsklontjes bakje (nooit in gebuik want het werkt voor geen meter) (of iets plastics) maak je het zo zelf.
sloop de magneet van de speaker en lijm/schroef deze op de op onderkant het bakje. zo blijft het ding vast zitten b.v. boven op je grille, en vallen onderdelen en gereedschap niet om de haverklap naar beneden.

een dun rubberen laagje (van dat spul wat je voor het plakken van fietsbanden gebruikt lijkt mij ideaal ) zorgt ervoor het niet krast maar wel blijft zitten als je hem boven op b.v. een spatbord zet.

RE: handig DHZ bakje

Dat zijn inderdaad wel handige dingen. Dat niet krassen is relatief, denk ik :) Als er een zandkorreltje of een metaaldeeltje (laatste blijft ook nog lekker aan de magneet kleven) op komt is het feest voorbij.

RE: handig DHZ bakje

zie hier het belang van schoon werken :)

RE: handig DHZ bakje

SirYun schreef:
zie hier het belang van schoon werken :)




Veel succes. Wel eens na het slijpen een magnetische schroevendraaier gepakt die in de buurt lag... Helemaal vol ijzerslijpsel. Dat gaat ook in dat bakje zitten. Maak het geheel dus maar demontabel, want die schroevendraaier is nog wel schoon te vegen, maar de binnenkant van dat bakje...??

RE: handig DHZ bakje

uuhm.. Industieeele stofzuiger...welk ijzerslijpsel ?? ;)

maar ik ben nogal verwend met vaders werkplaats.

later als ik groot ben dan wil ik een garage als een operatie kamer..witte vloeren e.d.

overigens is het bakje normaal van gepolijst RVS dus dat kan je zo schoonvegen. overigens bedoelde ik zo'n aluminium bakje dus die wordt ook niet helemaal magnetisch maar kan je hem ergens opzetten zonder dat het er af pleurt. :)