handremkabelgeleider

default

RE: handremkabelgeleider

Nee het is geen scrabble
Bij mijn mini blijft de handremkabel bij het linker achterwiel hangen. Na enig onderzoek zag ik dat het kwam omdat het schanierpuntje op de hoek vast zat, de kabel werd door de veer dus niet terug getrokken.
Ik heb toen met veel smeermiddel en WD40 de boel proberen in beweging te krijgen, maar het blijft stroef gaan.
Iemand tips wat ik nog kan proberen, of moet ik het scharnierpunt eruit halen en nieuwe in zetten?

gr. BonK

RE: handremkabelgeleider

BonK schreef:
Nee het is geen scrabble




Maar levert wel veel punten. Wat dacht je van: Handremkabelgeleiderscharnier :) ????

BonK":ifputdwm]omdat het schanierpuntje op de hoek vast zat, de kabel werd door de veer dus niet terug getrokken.[/quote:ifputdwm]

Hmm, ff kijken. Ik weet niet precies welk scharnierpunt je bedoeld. Of het scharnierpunt aan de achterarm. 2 half ronde plaatjes, scharnierend bevestigd, met de kabel ertussen geklemd.

Of het scharnierpunt aan het eind van de kabel. Hierbij scharniert er een soor hevel in de trommel, om de remschoenen naar buiten te drukken.

In het eerste geval, deze zit vast met een grote pin, dwars door de achterarm, en bovenop geborgd met een splitpen. Haal deze eens los, zodat je de pin eruit kunt halen, en goed kunt smeren. Een nieuwe lijkt me niet nuttig. Zo Hitech is dit onderdeel niet, en er kan weinig kapot. Is ie niet krom??

Het tweede geval komt veel vaker voor, en zit vaak muurvast. Enige remedie ie hevel uit de trommel halen. Met veel ram en vloekwerk weer goed gangbaar maken, en met overmatig kopervet weer monteren..

Groeten Bert.
default

RE: handremkabelgeleider

Het was het eerste geval.
Die splitpen zat goed weggewerkt in rotzooi op arm. Ik zal alles eens los gaan maken en goed doorsmeren in arm zelf, hopen dat het dan beter gaat. Het was niet krom.
Bedankt Bert

default

RE: handremkabelgeleider

Dit scoort volgens mij ook een hoop punten.
:P Het scharnierpunt wat je bedoeld heet 'Handremquadrant'. En de pin die door de draagarm zit is de 'Clevis pin'. Deze wordt geborgt door middel van een splitpen.
Ik had het zelfde probleem. Door de remmen geheel uit elkaar te halen en na een spuitbus remmenreiniger, werkt het allemaal weer.

Vergeet niet om je remmen hierna weer goed af te stellen. Dit voorkomt een hoop problemen. :x