hoe krijg ik mn rem hoger?

RE: hoe krijg ik mn rem hoger?

4 trommels: geen lucht in het systeem (ga ik vanuit na het ontluchten) maar toch zit de rem erg laag. is dit slijtage van de remblokken? zou ik dit kunnen verhelpen door de stelnokken te stellen? hoe strak mag dat? ligt aanlopen is geen probleem?

hoe krijg ik mn rem mooi hoog? is er een bepaalde ontlucht methode die daarbij helpt? of is het alleen maar opstellen met de nokken?

RE: hoe krijg ik mn rem hoger?

Als er geen lucht in het systeem zit (wat heel simpel is: heb je goed druk op je pendaal, heb je geen lucht) dan is het diep intrappen te wijten aan de lange weg die de remschoenen moeten afleggen voordat ze de trommel raken. Dus dat houdt inderdaad in afstellen mbv. de stelnokken. De methode is simpel: Stelnokken helemaal uit draaien zodat de wielen volledig geblokkeerd zijn, en dan terug draaien zodat ie net niet/wel aanloopt. Iets aanlopen is geen probleem, de trommel met wiel, moet redelijk makkelijk ronddraaien....

default

RE: hoe krijg ik mn rem hoger?

Hoi,

Wat ook nog wel eens wil helpen is om je remvloeistof in je hele remsysteem te vervangen, je pedaal voelt dan wat harder aan. (vooral als er hele oude remvloeistof in zat).

Remvloeistof neemt namelijk water op waardoor het kookpunt van de vloeistof omlaag vliegt, je moet het eigenlijk elke 2 jaar verversen.

Groetjes, Jos

RE: hoe krijg ik mn rem hoger?

Hoe kan je het makkelijkst je rem vloeistof vervangen bij een mini met rem bekrachtiger.
Want ik heb dat nog nooit gedaan,maar hij remt nog perfect...;)

RE: hoe krijg ik mn rem hoger?

is nog best een aardige klus... ik weet niet hoe het moet, wel hoe het kan... ventielen open, oude vloeistof opvangen, pompen tot het op is... en dan vullen maar, ventielen ontluchten, duurt erg lang, maar werkt wel. ik heb nog wat ontlucht, en alles goed opgesteld, echt goed nu, met trommels eraf stof eruit, en remreiniger erop enzo, echt een aanrader, want nu remt ie weer prima. alleen mn rechtervoorwiel lager moest ik weer aandraaien, kan me herinneren dat ik die de laatste keer ook al moest doen. even in de gaten houden dus... de nokjes waren ook niet allemaal proper, griptang erbij en wd40. klaarrrrr :)