kachel gaat niet meer aan

default

RE: kachel gaat niet meer aan

Oke, aangezien ik mn Haynes manual wel besteld heb maar nog niet binnen is gekomen, en ik het in de Mini vraagbaak van P.H.Olving niet kan vinden. Vraag ik het hier maar even :) .

Ik heb van de week het "trekhendeltje" van mn kachel uitgetrokken, maar ik krijg hem nu niet meer erin! Als ik hem naar binnnen probeer te duwen veert hij gewoon weer terug (lijkt net alsof ie ergens geknikt zit ofzo). Ik heb geprobeert te draaien enzo en ook kruipolie erin, maar het helpt allemaal nix.

Ik heb onder de motorkap gekeken, maar aangezien ik niet zo heel veel van auto's weet, weet ik niet waar dat kabeltje vandaan hoort te komen en waar het heen gaat.

Dus hoe kan ik dit het beste oplossen? of wie heeft er ergens een plaatje waarop te zien staat hoe dat kabeltje pcies loopt?


bvd, Lars

RE: kachel gaat niet meer aan

er zit een kachelkraantje op de kop van het blok!
dat kraantje zit naast de bougie links van je.
deze zit vast met een kabeltje die naar binnen toe gaat naar je hendel toe en er zit ook een rubberen slang aan vast die ook naar binnen toe gaat

deze trek kabel moet je even voorzien van kruipolie en flink heen en weer trekken, meestal is het dan opgelost, het zou ook een braampje kunnen zijn die tegen de omhulsel aanloopt.

RE: kachel gaat niet meer aan

Jij bent degene die kortelings die 80'er hebt gekocht, heh. Dan klopt het inderdaad, wat Vincent zegt (vanaf omtrent 90 is de kachelkraan verhuist). Met dien verstande dat het dus een de linkerkant van het blok zit als je voor de auto staat met de kap open en onder de kap kijkt. Eigenlijk dus de rechterkant van het blok. Het is een metalig gevalletje dat uit de kop steekt.

Kruipolie in de kabel kan, ook de kraan zelf smeren kan helpen. Kijk ook even of je de kraan met je vinger (evt. kabel loshalen) kunt bewegen.

RE: kachel gaat niet meer aan

Trek ook eens aan de draad vanaf de motorzijde. Bij mij was het kabeltje doorgeroest en in twee stukken. Hij veerde dus ook terug omdat ik binnen in tegen het schutbord liep te duwen met het ene uiteinde.

Kan trouwens ook goed verholpen worden met een ouwe handremkabel van een fiets, indien nodig >:)

default

RE: kachel gaat niet meer aan

thnx allemaal, hij doet het weer :D


scharnier van kachelkraantje zat inderdaar een beetje vastgeroest. Maar met flink wat kruipolie en een paar keer heen en weer bewegen met een waterpomptang, doet ie het dus weer goed.

Is een stuk aangenamer rijden zo 8)


bedankt voor de hulp iig