Knipperend rood lampje snelheidsmeter

RE: Knipperend rood lampje snelheidsmeter

Goeiemorgen allemaal,

Sinds gisteren begint bij mij hetbrode lampje in de snelheidsmeter te knipperen. heb al op het forum rondgekeken en vermoed dat het met het opladen van de accu te maken heeft. maar overal vond ik day het lampje dan moest branden, en niet moest knipperen. De v-snaar slipt af en toe in get begin van de week, maar toen brandde het lampje niet. Zou het dan zijn dat de dynamo zijn beste tijd heeft gehad? Valt er wel nu nog mee te rijden zolang ik zorg dat de accu bijgeladen blijft of kan het kwaad als ik er mee blijf rijden dit weekend?

Groetjes,

Basje

RE: Knipperend rood lampje snelheidsmeter

Hoi Basje,

Het lampje is het laadstroomlampje, maar dat had je al gevonden. Ik zou wel de V-snaar nakijken. Deze hoort niet te slippen. Kans bestaat dat met het aanspannen van de V-snaar het probleem opgelost is.
Het lampje heeft ook niet direct te maken met je accu, maar meer met je dynamo. Ik zou wel de spanning van je accu in de gaten houden.

Mocht na het aanspannen van de V-snaar het probleem blijven, dan zou ik toch eens uitkijken naar een andere dynamo. Dat is vaak de boosdoener.

RE: Knipperend rood lampje snelheidsmeter

Inderdaad. Het lampje geeft aan dat er niet of nauwelijks laadstroom vanuit de dymano naar de accu gaat. Dit is meestal te wijten aan een slippende v snaar of defecte dynamo.