Knipperlicht

RE: Knipperlicht

darkwing schreef:
Heb je toevallig wel eens gehoord van dat je knipperlicht niet wit mag door schijnen voor de keuring? Ik heb hem gisteren met een vriend van me nagelopen (hij moet straks gekeurd worden) maar hij meende dat dat ook niet mocht (hij is niet gescheurd/stuk overigens)....weet jij hier toevallig meer over?

Groeten Joop




Als je bedoelt dat een knipperlichtglas oranje moet zijn, dan is dat niet zo. Het uitgestraalde licht moet oranje zijn, of je dat doet met een wit lampje in oranje glas of met een oranje lampje in wit glas doet maakt niet uit. Mocht dat niet, dan hadden al die moderne auto's (waaronder de laatste Mini's) die het standaard hebben allemaal een probleem.

default

RE: Knipperlicht

dat bedoelde ik inderdaad. Thanx....ik ga maar eens op zoek naar een oranje lampje dan moet het goed zijn zou je zeggen....ik zal volgende keer er even op letten dat ik een nieuw topic open als ik nieuwe vraag heb. Nogmaals bedankt voor de snelle reaktie!

Joop

default

RE: Knipperlicht

Het uitgestraalde licht moet oranje zijn




Niet helemaal zo, volgens apk-boek: voor moeten de knipperlichten wit of amber-geel (oranje) zijn en achter rood of amber-geel (oranje). Je mag voor dus best een wit glaasje over een wit (kleurloos) lampje zetten, heb ik ook en nergens geen last niet van.

M vr gr,
Erik

RE: Knipperlicht

Ja, zoiets dacht ik me ook te herinneren. Heb het er maar niet bijgeschreven omdat ik het niet zeker wist en het niet onnodig ingewikkeld wilde maken.