Koelvloeistof lekkage

RE: Koelvloeistof lekkage

Beste mini liefhebbers,

Ik heb een mini uit 1992 en helaas een kleine lekkage van koelvloeistof. De boosdoener heb ik kunnen vinden, het lijkt erop dat een slangklem niet goed vast zit.
Ik heb gebrobeerd de slangklem strakker vast te draaien maar er zit geen enkele beweging in. De bout van de slangeklem is dermate vervormt dat er ook geen dopsleutel op past.
Heeft iemand tips hoe ik deze slangeklem los kan krijgen zodat ik deze kan vervangen door een nieuwe klem.

Groet Jan

RE: Koelvloeistof lekkage

Jij hebt gezien hoe die schroef eruit ziet en waar die zit. Wij niet. Dus; maak een fotootje en/of vertel ons iets meer.

RE: Koelvloeistof lekkage

Het is eenn normale slangenklem helaas van de onderste slang dus weinig tot geen ruimte om er een tang op te zetten :(

RE: Koelvloeistof lekkage

Zal er morgen bij licht even een foto van maken

RE: Koelvloeistof lekkage

Ja, ik zat al te duimen voor je dat het maar die klem niet zou zijn. Je hebt de maximaal mogelijke pech.
Ik zou een paar dagen de tijd nemen om me mentaal voor te bereiden en dan toch maar de radiateur uit de auto halen, zodat de klem onder handbereik komt. En dan de ijzerzaag. Als je meteen weer rijden wilt, haal dan tevoren een nieuwe slang met benodigde slangklemmen. Om de radiateur omhoog te kunnen halen doe je er goed aan om de ventilator er tussenuit te halen. Dus de dynamo los om de V snaar van spanning af te halen. Het plaatje waarmee de radiateur stevigheid aan de bouten van het thermostaathuis vindt er even tussenuit, zodat je de radiateur van de ventilator af kunt duwen. Aan de voet van de radiateur zit een lange bout waarmee de radiateur op de motorsteun rust. Er zit geen losse moer aan het uiteinde van de bout, de moer is vast gelast aan de motorsteun. En dan hoop ik dat je een steeksleuteltje of ringsleuteltje kunt vinden waarmee je de boutjes van de ventilator kunt bereiken. En dan de sleutel stil houden en de ventilator zelf draaien om de boutjes eruit te krijgen.
Prettig weekend verder.

RE: Koelvloeistof lekkage

Dank vooor je uitgebreide uitleg Wim. Heb er gelukkig geen haast mee rij de mini alleen met mooi weer dus hij staat nu lekker binnen tiijdens de wintermaanden. Misschien toch nog poging wagen aangezien het toch wel een hele klus is om alles los te halen.

RE: Koelvloeistof lekkage

Hallo Jan,

Als je er niet uitkomt kan ik je wel komen helpen.
Woon zelf in Amersfoort(schothorst)

Mvg Arotin.

RE: Koelvloeistof lekkage

Hoi Arotin,

Dank voor je aanbod ga eerst een poging wagen maar als ik er niet uitkom dan neem ik zeker contact met je op :) :)\\_