Koppeling

default

RE: Koppeling

Ik heb een 2de hands blok gekocht. nu wil ik de koppelingsplaten checken nu het blok nog uit de mini ligt. Om bij de koppelingsplaten te kunnen en het vliegwil van de krukas los te maken moet eerst de veerplaat los hoe krijg ik deze los? heb ik daar echt speciaal gereedschap voor nodig of is er een truckje?

RE: Koppeling

Hee Ron,

Ik zou als ik jou was niet alleen een nieuwe koppelingsplaat er in zetten maar ook een meteen een nieuwe drukgroep(totaal ca 180 euro). Men zegt dat het beter is om beiden tegelijk te vervangen. Overigens voor het verwijderen van je vliegwiel met daarop je drukgroep is een stuk gereedschap waarmee je het geheel in 1 keer kan verwijderen. Zorg er wel voor dat je centrale borgmoer en het plaatje hier achter er uit zijn. Vervolgens moet je zorgen dat je krukas zo staat dat de uitsparing (spleet)in de krukas horizontaal staat. Anders heb je kans dat het halve maantje achter je vliegwiel schuin schiet en je je vliegwiel er nooit af krijgt. Als alles in de goeie positie staat monteer je het gereedschap en dan is het flink draaien tot je vliegwiel er af knalt. Wanneer je vliegwiel er af is kun je eenvoudig je koppelings plaat vervangen door een aantal bouten aan de achterkant los te draaien.
Misschien is het ook raadzaam om meteen een nieuwe krukaskeering te monteren je hebt de motor immers toch uit elkaar liggen neem ik aan).



Suc6

Dennis