"krak" bij wegrijden.

RE: "krak" bij wegrijden.

Ik hoor en voel al een tijdje na het starten en wegrijden een "krak". 't Is net alsof ik de remschijven even "los" moet rijden of over een heuveltje/drempel heen moet ofzo. Dit doet zich alleen voor bij een koude motor; na dit eerste euvel heb ik nergens meer last van.

Eerst de rempedaal goed intrappen, even "droog" schakelen: niets helpt. Het wordt overigens allemaal niet erger.

Vraag: is dit iets om naar de monteur te gaan, kan het nog 2 maanden wachten tot de grote onderhoudsbeurt gepland staat, of doe (of vergeet dit juist?) ik zelf iets onbenulligs?

RE: "krak" bij wegrijden.

Heb je een mini met remschijven? Zo ja dan denk ik dat het de remblokken zijn die enigszins vastgeplakt zitten aan de schijven. Kan volgens mij geen kwaad. Mijn mini heeft dat ook als ik hem een tijdje niet gebruikt heb. Sinds ik de na het inrijden van de garage alleen maar afrem met de handrem (dus alleen de trommels achter gebruik) heb ik dit probleem(pje) niet meer.

default

RE: "krak" bij wegrijden.

Hier heb ik met mijn Mayfair uit '90 ook last van gehad, het bleek de (hand) achterrem te zijn. Toen ik mijn trommel eraf haalde bleek er nog al wat stof / vuiligheid in mijn trommel te zitten...

Groet,

Yo!