Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

RE: Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

Hoi allemaal..

Mijn mini kan bijna de weg op en ben bezig met de laatste horde..juist de bekabeling.
In bezit van een custom racy look dashboard voorzien van schakelaars..
Echter is dan ook niets origineel. Nu heeft de vorige eigenaar de originele draden vervangen door vanaf het schutbord te beginnen met zwarte draden.. |:(

Nu ben ik met het dimlicht in de weer en heb hier al veel over gelezen. Echter mis ik beide schakelaars en heb ik niets van het originele.
Zie hieronder de foto's..

Deze kabels komen binnen en zijn van de verlichting. Nu weet ik welke dit zijn echter ben ik op zoek naar de dimlicht kabel.


Waar is deze connector van?
Klopt het dat vanhier uit deze doorverbonden moet worden oid?
Hier zitten 2 blauwe en bruine op en een enkele rode.


Wat ik al vermeld heb dat ik de lichtschakelaar en dimlichtschakelaar niet heb

RE: Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

Die connector is van de originele lichtschakelaar ( uit / stadslicht / dimlicht+grootlicht )

De bruine is de voeding 12V.
De rode is het stadslicht (en achterlichten en dashboardverl.)
De dikke blauwe gaat naar de wisselschakelaar aan de stuurkolom (dim/ grootlicht)
De dunne blauwe zal voor een mistlamp zijn.(schakelaar)

RE: Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

De blauwe draad gaat naar de stuurkolom, waar hij door de groot/dim-licht schakelaar gesplitst word naar dim(blauw met rood streepje) of grootlicht.(blauw met wit streepje)

RE: Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

Thanks mannen,

Door bovenstaande heb ik maar een originele schakelaar aangeschaft en gekoppeld. Is beter dan de losse draden die deels dubbel binnenkwamen omdat deze bij elkaar gestoken waren.

Nu blijf ik echter het dimlicht missen. Wanneer ik de draden aan het stuurhendel omdraai, blauw/wit en blauw/rood zie ik verschil in groot en dimlicht. Het is er dus wel maar krijg het niet constant.. :O
Nu was ik op zoek naar een foto in het WPB over de stekkerverbindingen achterzijde stuurhendel maar kan deze niet vinden.
Is er iemand die een foto heeft de stekkerverbindingen aan de achterzijde van de stuurhendel?
Ik vermoed dat hier het probleem zit en dat het eea verkeerd aangesloten zit.

RE: Laatste loodjes mbt electra..dimlicht

Bij het heen en weer schakelen tussen groot en dim-licht, kun je het middelste van de schakel "puntjes"(ja, het lijken net contactpuntjes!) heen en weer zien gaan. Het middelste(dubbele) puntje tikt dan het grootlicht puntje aan en bij het omzetten vd hendel, dan weer het dimlicht puntje aan. Heeft de schakelaar een tijdje gelegen(vocht ed) dan maakt het puntje géén contact meer. Knip een strookje(5cm) van 6mm breed fijn(waterproof) schuurpapier en vouw het in de lengte dubbel zodat er een strookje dubbel schuurpapier van 3mm breed en 5cm lang ontstaat. Zet de schakelaar op grootlicht en steek het schuurstrookje tussen de "open" puntjes. klap de schakelaar nu naar dimlicht zodat het strookje klem zit tussen de puntjes. Nu kun je de puntjes schoonschuren en hopelijk doet je dimlicht het weer! Beetje contactspray erbij kan ook nooit kwaad!
T'is een veel voorkomend probleem. Succes!