Lekkage

RE: Lekkage

Mijn Mini is volgens mij zo lek als een mandje, als het veel regent, en dat doet het nu, komt onder mijn radio, die gemonteerd is in een wortelnoten houten dashboard echt heel veel water tevoorschijn. Nu ben ik bang voor kortsluiting. Kent iemand dit probleem en waar moet ik het zoeken.
Zometeen verdrink ik nog in mijn Mini.......... :?

RE: Lekkage

Er kan een hoop doorroesten aan een Mini. Ik zou het dashboard eruit halen, dan kan je zien waar je het over hebt. Ik geloof dat er in veel Mini's (oudere?) een gat zit middenin het schutbord, ter hoogte van de radio. Misschien daar eens zoeken.

RE: Lekkage

Eelke schreef:
een gat zit middenin het schutbord, ter hoogte van de radio. Misschien daar eens zoeken.




Klopt. Dat was voor de middenklok vroeger. Hierover zit tegenwoordig een plaat geschroeft met kit ertussen. Volgens mij wel redelijk waterproof. 2 verdere mogelijkheden. Zoals Eelke al steld kunnen mini's werkijkelijk overal roesten. Heb je een gat/roest in je paravan? (rond je voorruit). Zo niet dan lekt het hoogstwaarschijnlijk door je raamrubbers heen. Haal je voorruit eruit, werk de roest weg die onder het rubber zit, kit het rubber in aan de kant van het plaatwerk en het raam als je hem terugzet.

Maar haal inderdaad eerst je dashboard eens weg om te kijken waar het precies vandaan komt. Het kan zich uiten in de buurt van de radio, en bij het achterwiel vandaan komen (bij wijze van spreken 8) ). Zekerheid is wel zo handig O:) .

Bert.

RE: Lekkage

Allereerst is mijn mini van 1990 dus zou ik niet weten of er bij mijn mini ook nog een gat in het midden van de auto zit. :|
Hoe zit een notenhouten dashboard eigenlijk bevestigd. Ik heb de mini zo gekocht en ik kan geen bevestigingspunten vinden. :?
Iemand enig idee?

RE: Lekkage

Als je geluk hebt, dan kun je de ronde ventilatieroosters links en rechts er makkelijk uithalen. Ringen losdraaien, je haalt ze er dan zo uit, de bevestiging is een soort bajonet-idee. Als je pech hebt, zoals ik, - en dat zit er dik in, want jouw auto is nog ouder dan de mijne - dan zitten de uitsparingen er niet en kunnen de ventilatie-roosters er niet langs de voorkant uit. Je zult dan onderlangs moeten, en daarvoor moet je kleine handen hebben. Ik red het net, maar vrouwehanden zijn beter :) Het dashboard zit op minstens drie punten met twee draadeinden vast; iets rechts van het linker ventilatiegat, iets links van het rechter ventilatiegat (kun je dus via het handschoenenkastje bereiken) en rechts van de radio (ook bereikbaar via het handschoenenkastje). Mogelijk dat het (gezien de symetrie) ook nog links van de radio vastzit.

RE: Lekkage

Nou ik heb even gekeken en het ziet ernaar uit dat ik wel geluk heb, mijn ventilatie roosters kunnen er van de voorkant uitgehaald worden.
Nu ga ik aankomende zatredag en zondag even flink aan het zoeken, want je weet wie zoekt, zal vinden..... :9
Nu heb ik de radio er uit gehaald en wat denk je, loopt er een plens water en OLIE???????? uit de radio....hoezo raar??? |:(
Was wel ff schrikken, maar ik weet in ieder geval waar die olie-geur vandaan kwam.. Ik weet het niet zeker, maar de vorige eigenaar heeft er "vreemde praktijken" op na gehouden. :x