Mini met schade

default

RE: Mini met schade

Halo ik ben mariska burema en ik wilde een nieuwe mini kopen, maar ik had geconstateerd dat de mini schade heeft gehad. Alles is naar mijn mening netjes hersteld maar in de bodemplaat onder de pendalen zit een knik van ongeveer 3 cm hoogte verschil. Is dit eventueel nog met een niet al te dure ingreep recht te trekken.Is dit wanneer dit probleem niet verholpen is een groot probleem voor de apk keuring?
Greetz
Mariz

default

RE: Mini met schade

ja zo zonder foto's is dat niet direct duidelijk maar een beetje handige harry lost dit wel voor je op, 1 gouden raad: herstel het eerst voor je naar de keuring gaat want als ze het eenmaal gezien hebben zullen ze na de herstelling dubbel zo goed kijken, herstellen die handel en een pak tectyl erop joh.... 8)

RE: Mini met schade

Je wilde de mini kopen dus heb je hem nog niet,

Niets is onmogelijk,

Maar je constateerde dat de mini schade heeft gehad, waarop baseer je dat? (op die bodemplaat)
Dit kan ook gewoon een deuk zijn van een krik of dergelijke.
Of er is een nieuwe bodemplaat ingezet zonder de oude te verwijderen.
Vervanging van spatborden e.d wil niet zeggen dat er schade is geweest, kan ook vevangen zijn geweest dat de rest was verrot.

Zoals Koen al schreef moeilijk te zeggen, als je het niet vertrouwd neem een ervaren iemand mee, het lieftst een minirijder deze weten waar de kneepjes en foutjes zitten. Technisch na laten kijken en APK keuren behoort ook tot de mogelijkheid.

RE: Mini met schade

Theo schreef:
Dit kan ook gewoon een deuk zijn van een krik of dergelijke.




Inderdaad. Die deuk daar op die plek in de bodumplaat komt heel veel voor. Heb zelf nog geen mini gehad die hem niet had. Veel garagehouders/beunen/ en DIY-ers krikken hem op dat punt op, omdat dat bij de meeste auto's zo is.

Bij mini's resulteerd dat dus in een deuk....

RE: Mini met schade

Bij allebei mijn mini's was dit gebeurt door een krik.
Gewoon met een moker uitkloppen en klaar....

RE: Mini met schade

Wat mischien ook niet geheel onverstandig is in dit geval om eens te kijken of de auto nog wel helemaal recht is. Let even goed op of er geen rare grote kieren tussen de deuren en of motorkap zitten die dit zouden kunnen verklaren. En kijk even als je er mee rijdt of die dan niet overdreven veel naar een kant toe trekt. In jou geval dus naar links waarschijnlijk iets kan vaak geen kwaad maar het moet niet zo ijn dat als je het stuur loslaatje je ook direct een kant op draait. Een deuk in de bodemplaat hebben de meeste Mini's inderdaad wel en is ook relatief simpel weg te halen natuurlijk. Maar pas even op wat voor deuk het is als de deuk er daadwerkelijk in is gekomen door de schade zou het kunnen dat ie toch waafrschijnlijk scheef is.. :|

Greetz

Richard... 2 deuken in de bodemplaat equipped. :D

RE: Mini met schade

En als de deuk in de bodemplaat werkelijk door schade (ongeval) is.

Zoals richard t al vermelde ben ik het daar mee ééns, Want die deuk kan alleen afkomstig zijn van de silentblok waarop het subframe zit gemonteerd. En ben ik blij dat ik niet de bestuurder was. 8)

Ik betwijfel het dat die deuk door een ongeval erin is gekomen, ofwel hij werd gebruikt om aardappelen te gaan rooien. :D

default

RE: Mini met schade

Nu heb ik die mini nog steeds niet gekocht! want ik twijfel nog steeds of
het wel gaat lukken nu wil ik graag een paar meningen over iets
er is natuurlijk dat probleem met een vouw/deuk in de bodemplaat onder de pendalen! mijn vader zecht dat ie daar absoluut op afgekeurd gaat worden en dat dat bijna niet kan door opkrikken kan want dan zou dat wel heel erg slap zijn! help!! ik weet ut niet meer!! |:(

en dan zijn er nog problemen met de remmen maar mijn vriend is leerlingmonteur en die denkt dat hij daar wel uit kan komen en kan verhelpen!!
ook is de koppeling helemaal plat! dus die koppelt ook niet meer!
zou dat een groot probleem zijn of is dat ook makkelijk te verhelpen!
verder is het motortje helemaal goed het heeft wel een poosje stil gestaan maar loopt wel. en het plaat werk dus de carosserie is in perfecte staat 2of 3 jaar geleden helemaal gespoten in een coole paarse kleur en de bodem is ook helemaal opgeknapt en roestvrij!!!
nou is de prijs er ook wel naar want voor die mini met sportbumpertje en l.m. velgen en spatbordverbreeders vraagt hij ong 400 euro
ik weet dat mini best veel waard zijn maar het zou mijn eerste autootje worden en moet dus ook niet te veel kosten is dit nog wel te doen en is dit een redelijke prijs!!
alvast bedankt!!!!!!!!!!!
Groetjezzzzzz MARIS!!!!!!!!!!!!!!! :D

RE: Mini met schade

mariska burema schreef:
Nu heb ik die mini nog steeds niet gekocht! worden en dat dat bijna niet kan door opkrikken kan want dan zou dat wel heel erg slap zijn! help!! ik weet ut niet meer!! |:(




Zo heel sterk is de bodem niet, tenminste. Hij kan veel hebben, maar niet als het gewicht van de een halve auto moet steunen op een oppervlak van enkele vierkante centimeters. De krikplaatjes werden gebruikt om de auto in de fabriek op rond te rijden, toen het nog een kale shell was, dus zonder subframes, interieur en laat staan een motor.

Neem eens een kenner mee naar de betreffende mini, dan weet je een stuk meer. Helaas is Brouwershaven voor mij iets te ver :)

en dan zijn er nog problemen met de remmen maar mijn vriend is leerlingmonteur en die denkt dat hij daar wel uit kan komen en kan verhelpen!!
ook is de koppeling helemaal plat! dus die koppelt ook niet meer!




Remmen zijn niet zo heel groot probleem. Helemaal niet als je een paar rechterhanden hebt. Koop wel een Haynes (zie link) Zijn ook bij de meeste minicentra te krijgen.

Koppeling. Als het pedaal helemaal zacht is, is het waarschijnlijk dat er lucht in het systeem zit, wat zou kunnen komen door een lekke hulpcylinder. Een revisisieset is niet duur en eenvoudig te doen.

Wouter

RE: Mini met schade

Mariska@

Een deuk in de bodemplaat hoeft niet tot afkeur te leiden in de apk.

Als je sterke twijfels hebt koop hem dan niet en zoek naar een andere mini

[color=red:3qnkjz2p]Twee opties die je kunnen helpen:[/color:3qnkjz2p]

Wil je toch de mini aanschaffen onderhandel met de eigenaar om de mini geheel in orde te brengen zonder meerdere kosten en gekeurd. Ofwel een acceptabele prijs wanneer de mini geheel in orde is. Andere optie koop de mini in de staat zoals hij is en onderhandel over de aankoop prijs.
De beslissing ligt bij jezelf

Er zal toch wel in de buurt of omstreken waar je woont een mini rijder zijn die je kan helpen of een ervaren iemand.
Of doe een oproep op de mini chat personeel gevraagd 8)

Veel succes ;)