minicar kit

RE: minicar kit

wie kan mij zeggen of heeft suggesties, voor over een car kit in mijn mini.
Omdat mijn uitlaat nogal wat geluid produceerd, moet het een goede car kit zijn.

En hoe sluit je die het best aan

RE: minicar kit

Op de sigaret aansteker natuurlijk, maar hoe bouw je die in, en dat nog wel simultaan, ook moet je dan nog een extra draadje trekken vanaf de accu

RE: minicar kit

kun je beter trekken vanuit de het zekerings kastje. Dat zit dichterbij dan de accu maar vooral dan is het ook gezekerd. Lijkt me wel handig.

RE: minicar kit

Ik heb een (gezekerde) aparte voedingslijn vanaf mijn accu lopen naar de radio. Was op zich niet mijn idee, zat er al zo in toen ik hem kocht, maar het schijnt inderdaad positief te zijn voor de geluidskwaliteit, dus ik heb het maar zo gelaten. De zekering was wel mijn idee, dat lijntje lag gewoon ongezekerd van achterin helemaal tot achter het dahboard |:(

Ik ga er morgen (of een andere keer) een 12V aansluiting op aansluiten, heb ik nodig voor het bakkie (of meer bak, eigenlijk, ik heb hem eens vergeleken met de zenders van anderen, maar dit is echt een lomp groot ding :))

Ik heb daarvoor een verlengsnoer voor zo'n 12V aansluiting gekocht en de stekker eraf geknipt (komt vast nog wel eens van pas). Mooi kringelsnoertje en geen geboor in mijn dashboard, ofzo. En als aansteker zou ik de aansluiting toch niet gebruiken.

RE: minicar kit

Dirk heeft z'n sigaretaansteker dus gewoon van de radio afgetakt, en kan nu bellen in de auto, ;) ik heb ook een draad getrokken van de akku en die met een relais geschakeld, maar ik ben dus nog niet klaar, en ik wil er voor volgende week ook een bakkie in bouwen, ik heb alleen geen antenne, is dit nodig als je toch vlak bij elkaar rijd??? :?

RE: minicar kit

Volgens mij ontkom je er niet aan. Ik kon ook wel eens kijken of ik voor de HTJ mijn bakkie aan de praat krijg in de Mini (moet ook de voedingsaansluiting nog even regelen (kwestie van vastsolderen, snoertje heb ik al), zodat het IMM niet de vuurdoop wordt. (Heerlijk, heh, die afkortingen, zodat nieuwkomers echt geen idee hebben waar het over gaat :+))

RE: minicar kit

Ik moest ook vier keer kijken waar je het over had, maar ik snap het.
maandag wordt ook voor mijn bakkie de vuurdoop, hij is wel aangesloten, maar niemand gebruikt meer zo'n ding dus ik heb er alleen nog maar ruis uit gekregen :?

RE: minicar kit

Was ook een beetje mijn probleem. Ik had hem even in de Opel gebprobeerd, maar veel was er niet te horen.

RE: minicar kit

Laten we het dan maandag maar proberen, hebben we in ieder geval 2 bakkies :D