Mistlicht

RE: Mistlicht

Een klein probleempje,, kan zelf de oorzaak nie vinden..

ik heb een tijdje geleden mistlichten op mijn mini gezet.. en deze aangesloten aan het mistknopje wat eigenlijk het mistachterlicht was (mistachterlicht heb ik erafgehaald).. nou deden de lampen het voor 1 minuut.. waarna ze dus niks meer doen.. kheb de lampen nagekeken, doen het allebei,, ook de kabels zitten nog goed, ook zie ik in het zekeringenkastje onder de moterkap niks raars... De schakelaar zelf dan het mistlicht geeft ook geen licht meer (gaf voorheen rood licht als mistlicht aanstond)... het gewone licht doet het nog wel..

iemand enig idee wat het probleem kan zijn?

Groeten Ruud

RE: Mistlicht

Dan is misschien je schakelaar door gebrand.

hoe had je de mistlampen aangesloten? De lampen direcht vanaf de schakelaar? Dan trekken je lampen waarschijnlijk te veel stroom voor de schakelaar.

Wat je moet doen, is de lampen met een relais aan en uit zetten, en dat relais schakel je weer via je mistlichtschakelaar.

RE: Mistlicht

ok bedankt,,

ga ik nog even proberen het via een relais aan te sluiten...

Groeten Ruud

RE: Mistlicht

gebruik wel ff een nieuwe schakelaar, want die je nu hebt is denk ik niet meer bruikbaar ;)

Succes!

RE: Mistlicht

Zoiets heb je maar 1 keer voor.
Zo weet je meteen ook perfekt waar een relais voor dient.
Door het eerst een keertje fout te doen onthoud je het toch veel beter!!
Veel geluk ermee.

RE: Mistlicht

Ik heb ook mistlampen aan gesloten, bij een vriend. Maar er wel aan gedacht er een relais tussen te zetten. Ik heb niet zo een (mist)schakelaar gebruikt. Maar een gewone aan/uit.
Bij mij deden ze het perfect, maar het relais is ook echt nodig!!

RE: Mistlicht

kee bedankt allemaal...

heb nu nog niet gekeken of het lukt... heb al wel een relais gevonden.... kzal morgen als ik op tijd uit school ben eens kijken of het wil lukken... :)..

Groeten...

RE: Mistlicht

Een relais is inderdaad vereist. Een mistachterlicht (op de Mini werd er altijd maar 1 gemonteerd) verbruikt 21 watt, dat is nog geen 2 ampere aan 12 Volt.
Mistlampen aan de voorkant van je auto zijn echter 55 watt per stuk. Samen dus 110 watt, oftewel iets meer dan 9 ampere. Het type schakelaars wat in de Mini is gebruikt kan doorgaans niet meer hebben dan 4 of 6 ampere. In het zelfde formaatje is bij de electrozaak ook wel een 10 ampere schakelaar verkrijgbaar, maar eigenlijk is die 10 ampere dan toch te zwaar, waardoor de schakelaar alsnog niet heel lang mee gaat als je hem (bijna) maximaal belast. Relaistje plaatsen dus, liefst eentje die nog een beetje overcapaciteit heeft (bijvoorbeeld een 15A relais)