montage bovenarm

default

RE: montage bovenarm

Na het monteren van een nieuwe bovenarm /rollagers /asje etc.....blijkt er een zijdelingse speling op de bovenarm te zitten van ongeveer 0.3 à 0.5 mm .
Ik heb de oude stukken opgemeten en die zijn identiek aan de nieuwe stukken , zelfs bij het monteren van de oude stukken blijkt er ook een speling te zijn .
Na lang zoeken kom ik uit dat het asje iets langer is dan de bovenarm zodat de bovenarm kan bewegen , dat blijkt bij de oude stukken ook zo te zijn ,waarbij dat je zou denken dat dit gewild is door Mini ?

Als je het asje moest inkorten dat zou je de bovenarm zodanig kunnen opspannen dat die vast komt te zitten ,wat ook niet kan .

Graag reactie !

MVG
Geert

RE: montage bovenarm

Die speling moet opgevangen worden door een paar rubber bussen dacht ik, die aan weerszijden van de draagarm zitten. Die zitten er wel tussen?

RE: montage bovenarm

Onder de rubberringen horen afstandsringen met een groef om het vet af te voeren.

RE: montage bovenarm

die afstandsringen met groef zijn wel dikker als 0.3/0.5 mm ..
ik vermoed dat je die speling dan droog meet?? meer vet er in pompen? of de buitenste moeren op de as harder aandraaien, lijkt dat de subframetoren dan op die plek wat te wijd is geworden? heb je de oude as nog, dan zou je de lengte daarvan kunnen vergelijken met je nieuwe ...

FWIW,
Theo van den Bogaard