Motor inbouwen

default

RE: Motor inbouwen

hallo, ik heb een Mini Flame REd :o . De versnellingsbak is gaar, dus ik heb een ander motorblokje (1000 cc) op de kop kunnen tikken (Hopende dat ie goed is). Zijn er manieren om te kunnen zien aan een los motorblok of ie goed is? (tenminste onderdelen daarvan?)

Verder wilde ik ook nog vragen of een van jullie ervaren motorblok inbouwers nog tips heeft omtrent het verwisselen van een blok. Mischien zijn er dingen waar je rekening mee moet houden die niet zo voor de hand liggen.

Greetzzzzz ;)

Arno

RE: Motor inbouwen

Ik vermoedt dat dit onderwerp beter thuis is onder het subforum techniek. Maar goed, dit terzijde.

Het is nog niet zo eenvoudig om aan een los blok te zien of deze in goede conditie is. De enige methode volgens het boekje is door het blok uit elkaar te trekken en hem van binnen te bekijken. Daarna de tolleranties op te (laten) meten van de cilinderwanden, ed.

Maar dit is vast niet de bedoeling. De manier om te weten te komen of het blok goed is zonder hem uit elkaar te trekken is om de compressie te testen.

Het jammere is alleen dat dit eigenlijk alleen representatief is als het blok warm gedraaid is. Dat is dus wat ikzelf pas gedaan heb, alhoewel dit nog niet zo eenvoudig is: uitlaat monteren, benzine toevoer regelen, auto erbij voor accuspanning, tuinslang erin voor koeling enz enz.... Maar het kan wel. En was (vond ik) erg leuk om te doen... (alleen wel erg jammer dat alle foto's mislukt zijn door een defecte camera :(, want het zag er wel erg interesant uit :) )

RE: Motor inbouwen

aodijk schreef:
Mischien zijn er dingen waar je rekening mee moet houden die niet zo voor de hand liggen.




Oja, die was ik even vergeten. Mede omdat er eigenlijk niet zoveel over is te vertellen. Gewoon weer inbouwen zoals je de oude eruit haalt. Spreekt wel voor zich.

Misschien is dit handig als je het nog niet wist: als je de stangen van de versnellingspook los wilt halen, moet je de borgpin er bij de versnellingsbak uittikken. Zet de pook binnen in z'n achteruit. Kun je er makkelijker bij....

default

RE: Motor inbouwen

Thanx,
ik had al zoiets gelezen ergens; wordt nl. eerste keer om blok te verwisselen.