Motor pakkingen (met vloeibaar pakking)

Motor pakkingen (met vloeibaar pakking)

Ingediend door randelldb op

Goededag alle!

ik heb even een vraagje. Vorig jaar heb ik mn motorblokje een kleine revisie gegeven alleen merk ik nu dat hij toch wel behoorlijk lekt...

Zo ver ik weet heb ik de oude pakking goed verwijderd en het materiaal mooi schoon gemaakt.
Nu gaf iemand mij de tip om de pakking in te smeren met een vloeibaar pakking, is dit verstandig om te doen of is dit onzin?

Ik hoop dat iemand mij wat tips kan geven wand dan kan ik namelijk nogmaals de pakkingen vervangen en hopen dat hij dan wel een tijdje droog blijft!

 

Bij voorbaat dank!!!

 

Groetjess

RE: Motor pakkingen (met vloeibaar pakking)

Indien het niet de koppakking betreft, kan het inderdaad weinig kwaad om vloeibare pakking te gebruiken. Even laten adviseren voor een variant die geschikt is voor temperaturen tot boven de 200 graden ofzo? Van merk: Loctite

Wellicht zijn hier wel mensen die ervaring hebben met vloeibare pakking aan de koppakking te gebruiken?

Indien het de kurken pakking is van je kleppendeksel, is het verstandig deze in te smeren met een (zwart) dik EP2 vet. Dit houd lekken ook tegen.

Grt, Peter

 

 

RE: Motor pakkingen (met vloeibaar pakking)

Wat Peter al zegt, het gebruik van vloeibare pakking is geen probleem. Zeker bij de waterpomp, het thermostaathuis en de kleppendekselpakking, benzinepomp en aansluiting kachelkraan/slang.
De koppakking zeker niet. Deze zou uit zichzelf dicht moeten zijn. Als je bij de koppakking merkt dat deze niet helemaal dicht is, dan kun je deze altijd nog iets strakker aandraaien.