Motor pruttelt en weinig vermogen!

default

RE: Motor pruttelt en weinig vermogen!

Beste mini experts,

Sinds een week of 2 heeft mijn mini 1000 uit 1988 last van een stotterende motor. Ik bedoel hiermee, de motor loopt in zijn vrij goed en starten gaat ook prima, alleen zodra ik wil gaan rijden dan heb ik weinig vermogen en pruttelt de motor ook. Vooal het optrekken is errugh lastig.

Nou is het zo dat ik al ongeveer een maand met een losse uitlaat rijd. (wil het wel maken maar het is zo koud buiten en ik heb geen garage ofzo)De koppeling tussen de uitlaat en het spruitstuk is los. Zou dit de oorzaak kunnen zijn? Het vreemde is dat de klachten van vermogen verlies pas later zijn gekomen. Zou het kunnen zijn dat er een pakking of en zuiger veer lek/kapot is?

Alvast bedankt

default

RE: Motor pruttelt en weinig vermogen!

Zeer vervelend, bij mij hobbelt en pruttelt de Mini ook als ik met dit weer de choke niet ver genoeg uittrek.

grtzz Martin

RE: Motor pruttelt en weinig vermogen!

Begin maar eens met je verdelerkap schoon te maken. Verder alle contacten onder je motorkap een keer goed schoonmaken met wd40 oid. Vooral letten op bougiekabels draden naar je bobine etc. Met dit weer willen dat soort dingen nog al makkelijk corroderen natuurlijk.

Als dat het niet is zou er wel eens vuil in je carburateur kunnen zitten.

Je uitlaat vastmaken kan ook geen kwaad. Hoewel het waarschijnlijk niet het probleem veroorzaakt. Succes.

Groet,
Henk

RE: Motor pruttelt en weinig vermogen!

Om even verder te gaan op Henk's punt. Hoe oud zijn: Bougies, Bougie-kabels, Verderkap, rotor, puntjes, en condensator.

Dit zijn allemaal onderdelen die met de ontsteking te maken hebben, en SLIJTAGE onderdelen zijn. Moeten zo af en toe eens vervangen worden. Je kan alles zo lang mogelijk uitrekken, maar ze kosten de wereld niet, en voorkomen een hoop problemen met slecht lopende motoren.

RE: Motor pruttelt en weinig vermogen!

Ik krijg een beetje de indruk dat dit plotseling is gekomen, wat ik vreemd zou vinden bij ontstekingsproblemen. Check ook even op de symptomen van een lekke koppakking; bubbels in je radiateur bij lopende motor (beetje gasgeven) en misschien "mayonaise" (bruine drab die qua substantie daar wel wat van wegheeft) onder de kleppendeksel (even olievuldop eraf draaien en naar binnen turen, meestal zit het ook wel aan de dop zelf).