nokkenas

default

RE: nokkenas

hallo,weet iemand van jullie of het mogelijk is om de nokkenas te verwijderen en een andere er terug in te bouwen zonder de motor compleet uit elkaar te halen,normaal als je de nokkenas demonteerd zullen de klepstoters er uitvallen in de carter, maar kan dit niet verholpen worden als je de moter op zijn kop zet??zomaar een idee hoor.En welke nokkenas monteer je het best ?het betreft hier een 1275 blok
greetingzzz 8)

RE: nokkenas

Nokkenas vervangen zonder het blok eruit? da ken nie! De as moet je er zijdelings uitschuiven en daar is geen ruimte voor. Bovendien vallen de nokvolgers/stoterstangen naar beneden.

Als ik het uit het MPi-ombouw topic goed heb begrepen heb je een MPi toch? Daarvoor kun je niet zomaar de eerste de beste nokkenas erin zetten, vanwege de extra nok voor de nokkenas-sensor.

Maak niet de fout om een nokkenas voor de SPi erin te doen, want die sloopt de sensor! de motor loopt dan wel, maar enigszins beroerd en hij komt nauwelijks nog aan de emissie-eisen (been there...)

MiniSport levert een MPi fast road nokkenas, ik zou zeggen kijk daar eens rond!

RE: nokkenas

Sander, ff goed lezen. Er stond niet uitbouwen, maar uit elkaar halen.

koen schreef:
maar kan dit niet verholpen worden als je de moter op zijn kop zet??zomaar een idee hoor.




Ehmmm. Nee. Het was wel ff heel diep nadenken, maar nee dus. Er staat altijd een klep open namelijk. Dat betekend dat er altijd een stoterstang "onder druk staat". Knappe jongen als je dan de nokkenas eruit krijgt. Om maar te zwijgen van terug erin...... :)

Dus de tuimelaars moeten op zijn minst los. En als je die dan toch los hebt hoef je ook het blok niet meer op zijn kop te zetten.....

RE: nokkenas

Om te voorkomen dat de klepstoters in de versnellingsbak vallen bij het uit en inbouwen van een nokkenas, kun je de motor plat leggen.

2e mogelijkheid! achter op het blok waar de olieafscheider van het oliepanventilatiesysteem zit gemonteerd en de andere deksel verwijder deze, en dan kun je de bussen waar de klepstoters in zitten verwijderen en voorkomen dat ze in de bak vallen.
De aandrijfkoppeling van de oliepomp kan ook in de versnellingsbak vallen bij het verwijderen van de nokkenas.