Olie-geur

RE: Olie-geur

Als ik in mijn Mini rij, dan wordt ik altijd overspoeld met een Olie geur, is dit normaal of is mijn Mini ziek...... :x
Ook heb ik als ik met drie of meer personen in de Mini rij, dat wanneer ik door een scherpe bocht naar links een schurend geluidje |:( (dit alleen als ik vrij hard door de bocht sjees)

Weet iemand hier een verklaring voor....

RE: Olie-geur

miniman1000 schreef:
Als ik in mijn Mini rij, dan wordt ik altijd overspoeld met een Olie geur




Geen idee hoe een "oliegeur" ruikt. Misschien kun je de geur beschrijven want volgens mij ruik je olie niet (Misschien uitlaatgassen...??). Maar goed, als ik een suggestie moet doen lekt ie misschien olie... Peil regelmatig, en kijk eens of je wat verliest. Je kunt ook je motorruimte helemaal schoon spuiten (bij de betere autowas gelegenheden heb je daar speciale hogedrukspuiten voor). Misschien is de geur dan weg, en zo niet dan kun je misschien met een schone motorruimte kijken, of, en waar er iets lekt.

Wat betreft het aanlopen van je wielen. Heb je 13" wielen? Zo ja, dat is het niet raar, en zijn waarschijnlijk de wielkasten niet voldoende uitgeslepen zoals dat hoort. Dan hoor je het geluid waarschijnlijk vanaf de voorwielen. Heb je kleinere wielen (12") dan is het vreemd en kan ik het alleen verklaren als (heel ver) uitgezakte veerbollen. Ervan uitgaande dat er niets structureel fout is.

Groeten Bert.

RE: Olie-geur

Misschien benzine-geur? Steek eens je neus in de benzinetank. Zelfde geur? :)

RE: Olie-geur

Eelke schreef:
Misschien benzine-geur




Hmm, ja dat sloot ik gemaks halve uit. Benzinegeur is zo herkenbaar dan ik ervan uit ga dat ie dat wel herkend. Maar goed, je weet het maar nooit.

Bert.