Onderhoud Mini

RE: Onderhoud Mini

Beste forumleden,

Sinds december 2008 ben ik in het bezit van een cooper s uit 2000. Een maand later had ik 'm naar één van de sponsors gebracht voor een grote beurt, ik wilde namelijk in ieder geval helemaal in orde late maken. De grote beurt is nu dus ongeveer een jaar geleden, maar ik vraag me nu af wat er verder allemaal voor onderhoud gedaan moet worden. dingen als olie verversen etc.? en wat kun je zelf? Ben zelf redelijk apatisch met auto's helaas, maar wil best wat dingen zelf doen.

De mini is namelijk weer ontwaakt uit z'n winterslaap en hij rijdt weer prima (Bandjes weer opgepompt en olie bijgevuld etc.)

Bij voorbaat dank! :)

RE: Onderhoud Mini

Als je de Haynes aanschaft of eventueel daarbij de Vraagbaak moet het goedkomen...

RE: Onderhoud Mini

Hoi Joost,

Over veel onderwerpen is al iets geschreven op het forum. Dus je kan het beste eerst even de zoekfunctie proberen voor je een nieuw topic opent.

Ik vond bijvoorbeeld dit topic over onderhoud zelf uitvoeren: viewtopic.php?p=430645#p430645

Lees het eens door, stel evt daar een aanvullende vraag. dit topic zet ik op slot

RE: Onderhoud Mini

Voor het eerst net even de high tension leads vervangen op een mk2 mini. Kabels tussen bobine en verdeler, de verdeler zelf en de kabels plus kappen naar de bougies. Gisterenavond zeepwater erop gespoten en gelijk vonken tussen twee bougiekabels. Die truc heb ik gezien bij Bert van Leeuwen. Oftewel lekstromen. De verdeler kap was flink versleten. Was een lucas, maar de nokjes waren al flink verbrand en versleten. 
Kabels en verdeler gehaald bij All about mini. Doosje komt via minispares. minispares nummer GHT241. Originele MG Rover kabels met kappen. Code op doos 1 x NGC10011EVA. De info van de volgorde van de kabels heb ik van internet af gehaald. 
Binnenkort olie wisselen, nivo rem cilinder en nivo koppeling cylinder checken. Eventueel vervangen van de rem olie of koppeling olie. En de klepspeling checken.

RE: Onderhoud Mini

Bert van Leeuwen? 🙂

Bert van Leeuwen

RE: Onderhoud Mini

He wat leuk, zie ik ineens een topic van 14 jaar geleden op de voorpagina voorbij komen.

De mini rijdt nog als een zonnetje en is jaarlijks in onderhoud door Ben van Leeuwen. Zelf klussen is er niet echt van gekomen helaas.