Ontsteking wil er niet helemaal in

RE: Ontsteking wil er niet helemaal in

Hoi!

Ik ben al de halve middag pogingen aan het ondernemen om mijn ontsteking in de motor te stoppen maar de laatste 0,5 centimeter gaat er niet in, tot mijn grote frustratie.

Ik heb geprobeerd om met een waterpomp tang meer druk te zetten en door met de hamer (met beleid) op de rotor te slaan.
Helaas heeft het niet gelopen, nu vroeg ik me af of er misschien een trucje was om de ontsteking in de motor te krijgen.

Het gaat om het oude type motor en ontsteking. (Hij zit redelijk diep in het blok)

RE: Ontsteking wil er niet helemaal in

Met een hamer op de rotor is geen goed idee. Kijk 's goed waar hij op blijft steken. Kun je het verdelerhuis nog wel draaien in het blok wanneer hij bij die halve cm blijft steken, mogelijk is er een braam gekomen op het onderste ronde deel van het huis wat in het blok schuift.

RE: Ontsteking wil er niet helemaal in

Als je het mechanisme weer er uit trekt en je kijkt naar het uiteinde van de as die je in het gat steekt, zal je zien dat daar een spie overdwars zit, die 'uit het midden' door de as hen steekt.
Wat jij nu merkt, is, dat -als de as beneden gekomen is- de spie 180 graden verdraaid voor de spiebaan komt. De spie kan dus niet in de baan zinken. Dat is de halve cm die je overhoudt.
Welnu; als je nu de krukaa een hele omwenteling door draait, is de nokken as een halve omwenteling rond gedraaid en komt de spiebaan precies voor de spie te zitten en dan wil de ontstekingstoren wel diep genoeg zakken.

RE: Ontsteking wil er niet helemaal in

http://www.infomininl.org/imj3/componen ... nstall.gif

kader B laat zien dat de uitsparing voor die spie "naast" het midden zit (zodat de verdeler er maar op 1 goede manier in kan) ..

HTH,
Theo va den Bogaard

RE: Ontsteking wil er niet helemaal in

Super bedankt!! Ik draaide de rotor 180 graden en hij ging er in een keer in :D