Openen motorkap

RE: Openen motorkap

Ja daar ben ik weer, even weer een vraagje... :P
Is het nromaal dat je de motorkap gewoon aan de buitenkant kunt openen, ik kan mij namelijk herinneren dat de mini van een vriendin, binnen in de auto een hendel had om de motorkap te openen.
Nou moet ik zeggen dat die mini van '93 was en dus 3 jaar jonger dan die van mij. Is er in die paar jaar een ander mechanisme gekomen?
Ik vind het een vervelend idee dat iedereen mijn motorkap kan openen. :?

RE: Openen motorkap

Bij de Mini kan van oudsher de motorkap inderdaad vanaf buiten, met een hendel, open. Nieuwere Mini's (tenminste na 1991, misschien nog wel later) hebben standaard een ontgrendeling in het interieur. Je kunt echter een kit kopen waarmee je het zaakje van een oudere Mini om kunt bouwen. Dit bestaat voornamelijk uit een lange bowden-kabel met een greep aan het eind.

default

RE: Openen motorkap

Redlijk normaal... kweenie tot wanneer het gewoon via de gril kon, maar veel mensen bouwen het ook zelf in... zo'n hendeltje... is veiliger ook vind ik...

RE: Openen motorkap

Ik heb ook zo'n probleem eerst kreeg ik de motorkap niet open :?
Na veel moeite , met een ijzerdraatje toch open. pen bijgebogen,
en nu werkt het sluitertje niet, dus moest ik de pen weer fout buigen om de kap niet tiedens het rijden open te laten gaan. 8)
mini's blijven leuke auto's :D

RE: Openen motorkap

Eelke schreef:
Je kunt echter een kit kopen waarmee je het zaakje van een oudere Mini om kunt bouwen.




En voor de studenten onder ons kun je het ook gewoon van een metro afschroeven. 2 boutjes onder de motorkap en de hendel in het interieur loshalen en 2,50 Euro afrekenen :) .

Geen idee trouwens wat de kit nieuw kost.....

Bert.