oranje acculampje

default

RE: oranje acculampje

Hey, bij het starten van m'n mini (1990) blijft het oranje lampje net iets langer branden. Wanneer ik iets gas geef gaat ie uit. Is dit goed? oftewel, kan dit kwaad??

Arno

RE: oranje acculampje

Zeker weten dat het het accu-lampje is en niet het olielampje? Bij mij is het oranje/gele lampje olie en het rode lampje accu/laadstroom.

Als het je laadstroomlampje is zou het kunnen zijn dat je accu niet heel enthousiast bijgeladen wordt door de dynamo. Je kunt de V-snaar controleren op spanning. Als die goed is zou je e.e.a. eens door kunnen laten meten.

[Edit: typo]

RE: oranje acculampje

Zowel bij mijn 3-kloks dash als bij de JB van Hugo is het oranje lampje het oliedruklampje.

Je zou eens kunnen kijken of het oliepeil goed staat.

Ik weet niet wat voor olie je gebruikt, ik rij nu met 10W40 half synthetisch en alleen bij warme motor en stationair draaien licht het lampje zo nu en dan op. Volgens de oliedrukmeter is de druk dan +/- 25PSi, wat weliswaar aan de lage kant is, maar dat komt waarschijnlijk alleen door de relatief dunne olie. Vandaar dat er de volgende keer gewoon weer 20W50 ingaat.

Als je olie op peil staat en de rest van het blok is in goede staat (geen overmatig olieverbruik) zou je kunnen proberen de oliedrukzender te vervangen (zit in het blok, net boven de ontsteking).

Om zeker te weten of het oranje lampje inderdaad van de oliedruk is, zou je het stekkertje van die oliedrukzender even tegen massa (motorblok of carrosserie) aan moeten houden, als het lampje dan oplicht is het inderdaad het oliedruklampje.

Zolang dat lampje na het starten heel even blijft branden en onder het rijden en stationair draaien uit blijft, zou ik me niet veel zorgen maken, misschien is je oliepomp niet meer helemaal lekker waardoor het even duurt voor ie druk opgebouwd heeft.

RE: oranje acculampje

Zelfs bij mijn mini is het olielampje oranje. Je moet goed kijken, want zowel olie als accu zijn practisch rood. Bij mij staat er op het oranje lampje zo'n kannetje met een druppeltje eraan, dus dat lijkt me duidelijk.

Oranje = altijd olie

rood = altijd accu.

Overigens de meest zotte volgorde van kleur die je kunt bedenken. Een oranje olielamp impliceert dat dat veel minder belangrijk zou zijn als een lege accu... engelsen moeten ook alles andersom doen... :)