quick fix hondebot

RE: quick fix hondebot

Hi allemaal, het rubber in mijn hondebot aan de motorkant is gaar, met optrekken hoor ik constant een flinke klap en die voel je door de hele wagen, motor kan ik ook erg makkelijk naar voren en achteren trekken.
Nu moet ik er vandaag mee weg, is er iets van een snelle oplossing, dat ik toch kan rijden vandaag? ik heb geen nieuwe rubbers liggen, dus even vervangen gaat niet werken!
alvast bedankt!

RE: quick fix hondebot

die rubbers zijn erg belangrijk omdat onder andere de schakelstang iedere keer een klap krijgt als je motor beweegt, hierdoor kunnen olielekkages ontstaan, maar ook een scheve schakelstang, waardoor je niet goed kunt schakelen

nu je toch de weg op moet geef ik je als tip langzaam op te trekken, en langzaam te remmen, verder is er eigenlijk geen goede optie op dit zonder rubbers op te lossen.

mvg Jaron

RE: quick fix hondebot

Heb je geen ander rubber voorhanden, tuinslang of zo, opsluiten met een paar ringen evt en dan z.s.m. vervangen?

RE: quick fix hondebot

Ik heb er maar gewoon heel rustig mee gereden, ging redelijk goed, paar keer een flinke bonk gehoord, woon in een woonwijk met veeeeel te veeel hobbels.... ook overal ligt me sumpguard op de grond/ijs
maarja, zsm maar even nieuwe rubbers erin zetten, die bracket waar het hondebot aan gemonteerd zit is erg verroest, die zijn toch gewoon nieuw te koop?

RE: quick fix hondebot

Zijn nieuw te koop maar ik zou het onderste bracket zelf maken van veel dikker materiaal.

Dennis

RE: quick fix hondebot

Okay, thanks voor de tip, heb nog wel een mooie plaat scheepsstaal liggen geloof ik :P
laat ik dat meteen even coaten hoef ik daar niet meer naar te kijken :)

RE: quick fix hondebot

En zorg dat het goed vast/verankerd zit, er komen behoorlijk wat krachten op te staan. Had ooit een nood reparatie moeten maken van die plaat ( afgebroken )...2.5mm dik staal gebruikt, aan het eind van de week was dat plaatje krom. |:(

RE: quick fix hondebot

okay, heb een set pu bussen van ms gehaalt, hoop voor een tijd van het gezeik af te zijn nu iig, ben nu bezig met een turbo blok, dus als het blok eruit gaat pak ik alles wel tegelijk goed aan :)