Remlichten en Accu

default

RE: Remlichten en Accu

Hoi Miniliefhebbers,

Afgelopen weekend kwam ik er achter dat de remlichten van onze Mini niet meer werken, nu heeft de Mini plusminus 3 maanden stil gestaan in de garage waardoor de accu ook helemaal leeg was, ziet iemand hier enig verband tussen? zo ja hoe los ik dit op?
Ik heb inmiddels een acculader aangeschaft (Hfl. 39,- leek me niet veel geld) maar na het geknoei met gedestilleerd water denk ik dat ik toch maar een nieuwe accu moet gaan halen, weet iemand waar dat het makkelijkst en goedkoopst kan?

Alvast bedankt,
JWA

RE: Remlichten en Accu

Branden je remlichten ook niet bij draaiende motor? Of heb je hem niet gestart? In dat geval zie ik wel een verband tussen het niet branden van de remlichten en een lege accu :+)

Ik zou in elk geval die accu eerst maar eens fixen, ik zou niet willen uitsluiten dat het er niet iets mee te maken heeft. Ik heb ook ooit eens zitten hannesen met gedestilleerd water, maar naderhand werkte het nog niet. Waarschijnlijk waren de platen al krom. Heb ik nog een acculader (goedkoop type die niet automatisch afslaat, dus waar je met een "onderhoudsvrije" accu steeds de spanning in het oog moet houden) en een jerrycan (kon geen kleinere verpakking vinden) gedestilleerd water aan overgehouden. Uiteindelijk toch maar een nieuwe accu gekocht.

Waar je ze goed kan krijgen... Halfords of een echte (;)) automaterialen zaak (Brezan ofzo), zou ik zeggen. Zo uit mijn hoofd weet ik niet hoeveel capaciteit een accu voor een Mini moet hebben, noch hoeveel stroom hij aan moet kunnen, maar dat kunnen ze je denk ik daar wel vertellen.

Als je remlichten dan nog niet werken, ik geloof dat die werken met een druksensor/schakelaar op de remcilinder, misschien dat die verbinding niet helemaal lekker is.

RE: Remlichten en Accu

Als je accu weer goed is, en de motor draait (om het probleem maar eens bij de horens te vatten, want idd zoals Eelke als steld: als de accu leeg is en de motor niet start? Who cares about remlichten???)

Dan zou ik dus beginnen bij de zekeringen. Deze corroderen verbazend snel bij mini's. Zekering 1-2. Ook achterruitrijlichten, richtingaanwijzers, achterruitverwarming, staan hierover geschakeld. Werken ovrigens alleen met contact aan :) ????

Als dat het niet oplost word het meetwerk. Koop dan een mooie multimeter in plaats van die accu lader, en begin te meten vanaf de zekering.

Groeten Bert.

PS en de schakelaar op het pendaal niet vergeten zoals eelke al aangaf. Kan anders erg frustrerend uitpakken :)

default

RE: Remlichten en Accu

Bedankt Eelke en Bert,

;) Overigens de remlichten doen het ook niet als de motor is gestart. Dit heb ik helaas kunnen constateren toen ik achter mijn vriendin aanreed (zij in onze Mini) en bijna achter op onze Mini klapte omdat zijn moest remmen.

greetz,

JWA

RE: Remlichten en Accu

jwa schreef:
Bedankt Eelke en Bert




Ehh, waarvoor? ze doen het toch nog steeds niet :?

Ben wel benieuwd waar het nou aan ligt...

Bert.
default

RE: Remlichten en Accu

Ik hoop je na dit weekend een antwoord te kunnen geven, zaterdag heb ik namelijk een hele dag voor mijzelf en de Mini in de planning staan, m'n vriendin is dan toch niet achter de TV weg te krijgen vanwege de bruiloft van Willem en maxima. ;)

greetz,

Jasper

RE: Remlichten en Accu

nou ikben ook niet naar de bruiloft wezen kijken heb in de ochtend naar mijn zekeringen kastje lopen zoeken niet gevonden ik heb ook geen boekje dus hebben jullie misschien een tip :o

RE: Remlichten en Accu

brenda schreef:
in de ochtend naar mijn zekeringen kastje lopen zoeken niet gevonden ik heb ook geen boekje dus hebben jullie misschien een tip :o




Jawel hoor, komt ie: als je voor je mini staat met de motorkap open. Kijk links van het midden van de motorruimte tegen het schutbord. Het schutbord is de verticale afscheiding dashboard/interieur met de motorruimte. Daar zit een rechthoekig zwart kastje. Een fractie groter dan een luciferdoosje. Trek er gewoon aan om de deksel te verwijderen, en zie daar: zekeringen.

Weet niet zeker of bovenstaande ook geldt bij i-mini's...

Heb van de week een andere "forumer" geproken welke ik een kopie stuur van een instructie boekje wat bij mini zat bij aflevering. Staan dit soort zaken heel duidelijk en makkelijk in. Als je ook intresse hebt, meel mij dan ff prive.

Groeten Bert.
bschuld@quicknet.nl

RE: Remlichten en Accu

Weet niet zeker of bovenstaande ook geldt bij i-mini's...


Bij MPi's zit het binnen, aan de bestuurderskant onder het dashboard, kwam ik laatst achter. Hoe het bij SPi's zit weet ik niet zeker, maar ik gok dat het daar ook zo zit als jij zegt.