roest

RE: roest

Hoi weet iemand een goed anti roest middel voor de mini en een middeltje om roest plekjes bij te werken en dan over te spuiten ik praat over kleine plekjes geen grote dingen zoals een deur of zo maar meer een plekje onder de koplamp. 8)

RE: roest

Ja, koplamp eruit, grille, ed. helemaal kaal schuren/slijpen, en vanaf daar weer met plamuur, grondverf, spuitplamuur en autolak weer mooi en strak maken ;) .

Alle rest is eigenlijk uitstel. Middeltjes als roeststop, Hammerite (mooi over roest :? ), ed. werken bij mini's niet omdat de roest van binnenuit komt. Het mooiste is dan ook om ook de binnenkant van de spatschermen eens te bekijken en eventueel te behandelen.

Uiteraard is het gebruik van bovenstaande middeltjes (of andere???) om de "open" roest af te dekken altijd beter dan niets doen. Maar ja, je vroeg om een "goed" anti roest middel ;)

RE: roest

ja bert daar vroeg ik om omdat het toch in de planing is om de mini goed aantepakken alleen de voorkant is nodig en twee kleine plekjes onder de achter bumper kan ik dan alleen de voorkant spuiten of moet het dak en deuren ook en zijkanten doen en heb jij een prijs indicatie. 8)

default

RE: roest

Het enige middel tegen roest is.......ja je raad het al. Koop geen Mini. Deze roesten altijd.

default

RE: roest

Ze roesten in de folder al. :)

RE: roest

Naast roeststop is Fertan een uitermate effectief middel. Ik gebruik het nu al een aantal jaar met goede ervaringen. Een goed gesorteerde automaterialenzaak zou het moeten hebben.

p.s. kleine potjes met witte drab die de roest zwart maken hebben een nogal beperkt effect, dus daar zou ik niet aan beginnen als ik jou was...

RE: roest

brenda schreef:
alleen de voorkant is nodig en twee kleine plekjes onder de achter bumper




Hmm, plekjes onder de koplamp.... Misschien kun je alleen het front laten doen. Dus tot de naad die daar in de buurt zit. Dat zou ik persoonlijk doen, aangezien dat ook een mooie rand ivm. kleurverschil. Prijsindicatie: tot 300 Euro....

Onder de achterbumper?? Gewoon zelf kwasten / of antisteenslagspray :? Niemand die daar ooit kijkt...... Het is daar volgens mij altijd in "structuur" gespoten, en hierover kun je dan (eventueel) dan nog kleurlak doen....