ruiten!!!

default

RE: ruiten!!!

Hoi!!!

Hoe trek ik de voor en de achter uit weer in m'n mini net als bij andere auto's met een touwtje of heb iemand anders een goede tip???

Niels

RE: ruiten!!!

Je kunt het doen met een touwtje, maar dat is wel erg veel werk hoor, je kunt beter even zoon hulpmiddel aanschaffen, die zijn niet zo gek duur en je hebt die toch nodig voor je pees er weer in te trekken.

RE: ruiten!!!

Niet geweten dat er met een pezentrekker ook de rubber weer in de sponning getrokken kan worden.

Ik heb een pezentrekker maar daar gaat het niet mee.
Maar ik wil die tool (pees/raamrubbertrekker) als die bestaat wel aan mijn kollektie gereedschap toevoegen.

RE: ruiten!!!

Voor het inzetten van de ruiten heb je voor het rubber een touwtje nodig voor het laatste stuk.

Ik heb de ervaring dat in het midden eindigen met het uittrekken van het touwtje je een ruit kan kosten. :( Ik weet niet of dat een algemene evaring is. Tweede ruit ben ik bij een van de hoeken bovenin geeindigd. Vergeet niet aan de carosserie en ruit zijde ruim kit te spuiten voordat je de pees erin werkt.

En voor de pees is het speciale gereedschapje. Wel het gereedschapje zo horizontaal mogelijk langs peessleuf duwt. Ik deed het wat verticaler en verboog steeds het wiebertje. Spuit volop zeepwater in de peessleuf van het rubber en glijden maar. :P

Volgorde is ook eerst het rubber plaatsen rond de uitsparing en dan de ruit er in steken naar een van de zijkant hoeken. Ik heb alleen niet op de las van het raamrubber gelet. Deze zit nu aan de zijkant maar dit geeft geen probleem.

Erwin 8)

default

RE: ruiten!!!

Achter ruit zit er al in alleen die voor ruit dat wordt een probleem!!!

Achter eerst het rubber in de mini gezet en toen pas de ruit maar voor lukt dat nog niet echt!!!

Niels

RE: ruiten!!!

Theo schreef:
Niet geweten dat er met een pezentrekker ook de rubber weer in de sponning getrokken kan worden.




Op de pezentrekken die ik heb zit op de achterkant een haak om je ruitrubber erin te trekken. Zullen ze vast niet allemaal hebben, maar ze bestaan dus wel...Maar je kan dit ook voorzichtig met een schroevendraaier ofzo doen.

default

RE: ruiten!!!

Zo nu ook de voor ruit er ook in zit ben ik mooi een heel eind opgeschoten!!! hij is bijna klaar

Nu alleen nog 2 nieuwe bumpers kopen en een cooper grill en dan is hij nieuw misschien dat ik ook ga kijken vor nieuwe spat bord randjes!!

Nog ff een beurt apk en rijden!! hoop volgend weekend al klaar te zijn!!!.

Niels

RE: ruiten!!!

Een probleem kan zijn dat een (imitatie)rubber te dik is (het gedeelte tussen ruit en carrosserie). Ik had het met een nieuw rubber dat niet paste (in 2 Mini's geprobeerd), terwijl de ruiten er met originele rubbers in 5-10 minuten in zaten.
Mijn methode:
Het rubber in de sponning klemmen, de ruit er van onderen inzetten en vanuit de hoeken naar boven het rubber om de ruit werken (met een botte/afgeronde schroevedraaier) en eindigen bovenin het midden.

De ruit eruithalen zonder breuk kan alleen als het rubber nog soepel is (tenzij je heel veel geluk hebt). Als het ook maar een beetje droog/hard is, kun je het risico beter niet nemen en kun je het beste het rubber doorsnijden.