schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

het wordt nu vervelend... ik wil toch maar gaan investeren in de remmerij! maar wat gaat het ongeveer kosten. heeft iemand een schijfremset liggen voor een 10" mini? eventueel ook voor een 13" mini, dan ga ik toch maar 13" rijden, maar liever 10".

of tips over eventuele aanschaf, adresjes, alle info welkom!

alvast bedankt, Taeke

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

Een setje voor 13" werkt natuurlijk ook voor 12". Hoef je niet gelijk naar echt bruut grote wielen. Daarnaast was het toch ook mogelijk om een moderne set schijven bedoeld voor 12 en 13" te verkleinen voor 10"?

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

ja, maar 12'" zit nu ook onder de mini, en dat heeft het net ff niet. ik wil dan liever een setje 13x7 of de 12x6 witte minilites die ik nu heb... enne dat aanpassen van een "normale" set 12" 13" schijfrem hoe gaat dat? de klauw steekt het meest uit, dus de schijven moeten kleiner worden en de klauw moet ook dichter naar de as komen te zitten... ik heb hier wel verhalen over gehoord, maar nog nooit echte ervaringen over gehoord.

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

hee eelke gefeliciteerd met je 1100 ste bericht! :D

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

Ik vind 12" net mooi, eigenlijk. 10" is eigenlijk het mooiste, maar niet altijd even praktisch. 13" vind ik gewoon te groot. Je hoort vaak dat 12" "net niks" is, dat 10" klassiek is en 13" stoer. Daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Hoe kleiner hoe beter, wat mij betreft. En dan is 12" de volgende in rang na 10".

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

taekeb schreef:
ja, maar 12'" zit nu ook onder de mini, en dat heeft het net ff niet. ik wil dan liever een setje 13x7 of de 12x6 witte minilites die ik nu heb... enne dat aanpassen van een "normale" set 12" 13" schijfrem hoe gaat dat.




Hieruit maak ik op, dat je nu met 12" wielen rijdt met bijbehorende schijfremmen. Verder maak ik op dat je met 13" wil gaan rijden met bijbehorende schijfremmen???????? (correct me if i'm wrong)... Want er bestaat niet zoiets als speciale schijfremmen voor 13". Wat wel bestaat is de upgrade naar geventileerde schijven met dubbelpots remklauwen (vanaf de metro...).

12" aanpassen naar 10" kan. Ik heb het overwogen, maar ben er nooit aan begonnen aangezien ik een orignele set heb weten te bemachtigen. Iemand in Engeland schijnt de aanpassing te doen. Dus het kan wel.. Maar ik zou het niet doen als je niet voor 10000% zeker weet waar je mee bezig bent.. Als het mis gaat......

RE: schijfrem conversie set voor 10" mini. of tips...

okee, we hebben het over mn estate '78 rondom in de trommels. metro 1300 erin en na een jaar vaak afstellen geen zin meer in trommels. de rem krijg ik ook niet echt hoog meer... en het is gewoon niet ideaal.

ik had een normale mini met schijfremmen, maar ik wil liever 10" blijven rijden. er zitten nu even 12" onder omdat ik die banden even op wilde rijden en omdat de top nu net iets hoger ligt, kan ik de alfa 33 1.3 van mn broertje bijhouden op de snelweg... maaarrrr 10" is mooier natuurlijk!

dus ik zoek een trommel/disc conversie set! in engeland kopen het voordeligst? 2e hands kom je ze niet tegen... wie weet prijzen? adresjes?

alvast bedankt!