schurende remmen

default

RE: schurende remmen

de laatste tijd heeft mijn mini last van een schurend geluid als ik rem.
Volgens de garage monteur hoort dit omdat er troep in de trommel zit en dat het geen probleem is :?
Is dit juist ?? volgens mij namenlijk niet. De remschijven en blokken zijn een half jaar geleden vervangen.

het geluid is alleen bij het remmen en als ik even vol in mijn hangijzers ga is het ook wel weer even verholpen maar het komt steeds terug.

Wie o wie kan mij hier wat meer info over bezorgen

Groetjes clemens

RE: schurende remmen

hoi clemens,
je schrijft dat er troep zit in de (rem)trommels, maar dat de remschijven al vervangen zijn. Heb je nu trommelremmen of schijfremmen?

RE: schurende remmen

Svennie: Een Mini heeft achter altijd (uitzonderingen van enkele handige flikkers daargelaten) trommelremmen. Voor kan een Mini scfijfremmen of trommelremmen hebben. Standaard hebben de Mini's van voor '84 trommelremmen en na '84 schijfremmen op de voorwielen. Oudere Mini's zijn echter vrij makkelijk om te bouwen, dus zal je ook oudere modellen met schijfremmen voor zien. Daarnaast hadden de Coopers ook altijd schijfremmen voor.

Om op de vraag terug te komen: ik zou het toch even willen weten. Troep in de remtrommels hoeft niet echt een probleem te zijn. Even eraf en schoonmaken (kan wel arbeidsintensief zijn, dus misschien dat de monteur er daarom vanaf heeft gezien, want dat zou behoorlijk duur worden). Ik kan me echter ook voorstellen dat het komt door versleten remschoenen en die moeten dan toch wel vervangen worden.

RE: schurende remmen

Eelke schreef:
Troep in de remtrommels hoeft niet echt een probleem te zijn. Even eraf en schoonmaken (kan wel arbeidsintensief zijn, dus misschien dat de monteur er daarom vanaf heeft gezien, want dat zou behoorlijk duur worden). Ik kan me echter ook voorstellen dat het komt door versleten remschoenen en die moeten dan toch wel vervangen worden.




Dat valt wel mee hoor. Een remtrommel verwijderen doe je in enkele minuten. Als je de handigheid van het plaatsen van de schoenen weet, is het schoonmaken met een bus remmenreiniger zo gebeurd. Voor 4 trommelsch zou je niet langer bezig moeten zijn dan anderhalf a twee uur.

Als je voor schijven hebt, ben je sneller klaar. Als je wil, kan ik je er ook weleens mee helpen.

Wouter

RE: schurende remmen

Je moet er wel voor zorgen dat alles goed kan bewegen...

Ik zou eens naar de scharnierpunten van het hadremmechanisme kijken!
Ook IN de trommel!

default

RE: schurende remmen

Het gaat om mijn achter remmen, en dat zijn naar mijn weten trommelremmen (Mini Jet black 1988, standaard).

Ik zit er aan te denken om de mini voor een grote beurt weg te brengen en niet zelf te doen, maar heeft iemand ervaring met Jan Donker in de Meern. Die zit voor mij het dichtste bij.

Met groet
Clemens