slome gevarenlichten

RE: slome gevarenlichten

Er zijn de afgelopen tijd al heel wat topics geweest over de knipperlichten van een mini, helaas heb ik mijn probleem er niet tussen kunnen vinden (of ik heb verkeerd gezocht, sorry dan......)

Mijn probleem is het volgende;
Wanneer ik mijn gevarenlichten (of pechlichten of hoe je het dan ook wilt noemen) aan zet beginnen deze heel leuk te knipperen. Ze knipperen een stuk langzamer dan mijn 'gewone' knipperlichten maar dat maakt mij niet zoveel uit. Mijn vriendin woont midden in de binnenstad van Breda en daar mag je niet zomaar parkeren (alleen laden/lossen). Wanneer ik Jack voor haar deur zet en m'n knipperlichten aanzet beginnen deze inderdaad leuk te knipperen. Wanneer ik na een minuut of 10 terug kom zijn ze echer opgehouden met knipperen...... Ik ben geen enorme electrotechnicus en vind het een beetje raar. Het ligt niet aan de accu die snel leeg raakt ofzo dus ik kan er eigenlijk geen verklaring voor bedenken. Is er iemand die hier wel een oorzaak voor kan bedenken???

Gr. Geert

RE: slome gevarenlichten

Hmmm... Het wordt nu speculatief, maar de clignoteur-automaten van een Mini werken als ik het goed heb met een simpel bimetaaltje. Misschien dat het na verloop van tijd warmer wordt en het bimetaaltje daardoor beinvloed wordt.

Ik zou in elk geval de automaat verdenken, misschien eens een nieuwe erin zetten.

Misschien is het ook wel gewoon je Mini die je verteld dat ze tien minuten "laden en lossen" bij je vriendin een beetje lang vind ;)

RE: slome gevarenlichten

Dit probleem had ik ook bij mijn Mini, maar als de aanhangert er achter hing werd het nog veel erger. Ik heb mijn clignoteur vervangen door een elektrisch exemplaar. Daarna knippert ie altijd even snel.

In dit topic staat uitvoerig beschreven welk type het is:
link

Suc6

RE: slome gevarenlichten

Dat bimetaaltje zit trouwens in een aluminium bus, die achter het dashboard zit. (althans bij mijn vorige mini) Er staat 'Lucas' op, en dat zou eigenlijk al genoeg moeten zijn. :)

Wat bij het geval was destijds (soortgelijk probleem) was dat de bus losgetrild was en vol met deuken zat, waardoor 't bimetaaltje als ie warmer werd bleef plakken zeg maar. Nieuwe bus erin en probleem opgelost.

Jeroen: Wel zonde hoor... zo'n elektronisch apparaat. Bij mij is het ook elektronisch en wat ik toch het meeste mis is het karakteristieke geklik van het bimetaaltje, welke zo lekker authentiek varieert voor een stoplicht, zo van: TiTung........TiTung...TiTung.................TiTungTiTungTiTung enz...

RE: slome gevarenlichten

Ik vind dat het standaard clignoteurtje niet genoeg lawaai maakt. Als ik gewoon een beetje aan het rijden ben hoor ik hem niet klikken, alleen als de motor stationair draait, voor een stoplicht ofzo. Ik denk dat ik hem toch ook ga vervangen door een modern exemplaar. Geen gedonder meer (had een tijdje terug dat hij zi nu en dan niet meer wilde knipperen - even zo mysterieus weer verdwenen als het verscheen, dat euvel) en gewoon een lekker harde klik.

default

RE: slome gevarenlichten

Eelke schreef:
Ik vind dat het standaard clignoteurtje niet genoeg lawaai maakt. Als ik gewoon een beetje aan het rijden ben hoor ik hem niet klikken, alleen als de motor stationair draait, voor een stoplicht ofzo.




Misschien dat we er bij jou een hamertje aan kunnen fabriceren :)