speling op rotor bij verdeler

RE: speling op rotor bij verdeler

Misschien haal ik nu wel een boel termen door elkaar maar ik zal het proberen uit te leggen. Van het weekend weer eens langs de kant van de weg gestaan. Bijna op de zeelandbrug...heel veel km geen vluchtstrookmaar gelukkig hield het pas later echt helemaal op. Bleek er wat vuil mijn in mijn verdelerkap te zitten, een beetje plakkerig spul. Die verdelerkap is nog maar een jaar oud, maar blijft een miniprobleempje geloof ik. Wat me in ieder geval opviel is dat de "contactijzertjes" op de kap al redelijk ingesleten waren. Op de rotor (als dat ding zo heet, dat ding wat ronddraait in ieder geval) zit nogal wat speling ik kan het makkelijk een paar mm bewegen, hoort dit zo of moet er een nieuwe lager of zoiets dergelijks in? Mini rijdt weer zoals vanouds nu maar ik voorkom liever problemen.

RE: speling op rotor bij verdeler

Bewegen in de richting van de as of haaks op de as? Dat laatste is zeker niet de bedoeling, het eerste kan geen kwaad, volgens mij.

RE: speling op rotor bij verdeler

beide eigenlijk... :(

RE: speling op rotor bij verdeler

lijkt mij niet echt gewenst.

RE: speling op rotor bij verdeler

henkmarius schreef:
beide eigenlijk... :(




De rotor zit gewoon "los" gemonteerd zoals je waarschijnlijk wel weet. Gewoon "klik" erop en eraf. Een beetje speling naar alle kanten is dan onoverkomenlijk. Maar een paar mm lijkt me wat te veel. Probeer een nieuwe, zo duur zijn ze niet... Anders heb ik nog wel een verdeler liggen, en zelfs op de sloop kosten ze de wereld niet (maar nieuw :( :( )