[Split] Monte Carlo carbs?

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

Balmoral schreef:
Bij de weg, zijn Monte Carlo Ralley SU Carbs hetzelfde als SU HF2 Carbs? In mijn papieren staat dat het Monte Carlo's zijn...



Monte Carlo?? Zegt mij nul-komma-niks. En dat staat in je papieren? Wat voor papieren? SU types die ik ken zijn H (Horizontal), HS (Horizontal Short) en HIF (Horizontal Integrated Floatchamber). Jij hebt vrijwel zeker twee HS2's, dat is dezelfde setup als de oude Coopers.

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

Ik zal binnenkort maar eens een foto nemen van de Carbds, want ik heb nu tig verschillende dingen gehoord... Laatste was dat het HIF Carbs waren... Staat er niet een code ergens op, die het identificeren wat makkelijker maakt?

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

OK, tijd voor plaatjes. Even op I-net gezocht en ook gevonden.



Dit zijn HS carbs. Ze zijn te herkennen aan de losse vlotterkamer, de "tonnetjes" die naast de carbs hangen. Op de foto staan zowel een "linkshandige" als een "rechtshandige" versie, die samen een dubbele set vormen. Links of rechts slaat op de plaats van de vlotterkamer; omdat een dubbele set een starre koppeling nodig heeft voor gas en choke moeten de vlotterkamers aan de buitenkant zitten omdat ze anders in de weg zitten.



Dit is een foto van een HIF44 carb, die standaard op de MG Metro en de 90-er Carb-Coopers is toegepast. Te herkennen aan de vlotterkamer die geintegreerd eronder zit, met de "vierkante" afdekplaat aan de onderkant.

Onafhankelijk van de maat zien carbs van hetzelfde type er hetzelfde uit. Alleen de doorsnede van de "gang" is anders. Als je inderdaad HIF38s hebt zien ze er dus uit zoals op de tweede foto.

Overigens, nu je het zegt meen ik me ook te herinneren dat je HIF carbs had.

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

En bedankt, de verwarring is compleet :?

:P

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

:? Dat ligt dan wel aan jou ;)

Wat is er niet duidelijk dan? Je kunt nu toch onder de motorkap kijken om te zien waar je carbs het meest op lijken, foto 1 of foto 2? Of zie ik dat verkeerd?

RE: [Split] Monte Carlo carbs?

Sowwy, de fotos werden geplaatst terwijl ik de reactie zat te posten, of zo.... ik zie nu pas de volgorde van de berichten?? Vaag! De fotos zijn iig erg duidelijk!

Ik heb volgens mij dus de eerste foto. Maar morgen, in de zon, zal ik ze nog eens goed gaan bekijken.