[Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

ik heb nog een leuke, mijn toerenteller en ook de nul-stand van de ruitenwisser (dat hij automatisch terugkeert naar zijn beginpositie) doen het niet. Het mooie is dat ze het allebei wel doen als je het licht aanzet :?. Heel raar ik heb verder niks veranderd aan de elektronica....

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Ik heb dit maar even gesplit uit het "Wat heb jij deze week kapotgereden" topic. Lijkt me meer op een vraag om hulp dan iets wat daar thuishoort ("ongelukjes" waar je eventueel medelijden voor kunt krijgen, maar waarvan de oorzaak meestal wel duidelijk is: stomme acties van deze en gene).

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Jij hoeft niks aan de electronica gedaan te hebben, dat doet de mini-electronica wel voor jou. Vast weer een geoxideerde aansluiting...

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Welk jaar is je auto??
Dat helpt ons een beetje anders moeten we 40+ jaar schemas doorzoeken!!!
Maar alvast een voorproefje.
Bij de laatste minis (zo'n beetje vanaf '93) kan je lichtschakelrelais rechtsvoor tegen het binnenscherm of schutbord zitten , op de bevestigingsbout/parker(?) en daar zitten nog wat draden , daar is er 1 van je ruitenwissermotor (massa , zwart) en ook 1 van je bobine (massa ook zwart).
Kijk eens of dit goed vast zit , beter even losmaken een beetje electropasta of copaslip eraan en weer vastzetten , fluitje van 1 Ecent.
Wat het ook kan zijn :
Als je luchtfan (aanjager) het ook alleen goed doet met je lichten aan en de radio soms hapert en de ruitenwisser vloeistofpomp het ook maar half doet!!!
hè , hè , wat een zin.
Dan moet je even kijken bij je sleutelslot , even de parkers uit je bescherkap van de stuurcolom .
Het kan zijn dat dat de inwendige contacten gaar zijn , even niet te hard aan de witte en lichtgroen/witte trekken om te zien of het hier beweging in de soldering zit in zit.
MAAR wat nog stommer kan zijn , dat die grote stekkers net onder je handschoenbak naast je stuurcolom geknikt over een scherp randje zitten of de daarop volgende kabelboom door je bulkhead , ongeveer in het midden (kan je beter vanaf je motorruimte zien.
Dat is zo'n beetje wat ik uit de lucht grijp. 8)
Sorry , grtjs vergeten , grtjs , Jeroen2

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Mini the Cheslsea uit 1986, tja die elektronica van de mini..., kan het niet de zekeringskast zijn? Maar die dingen zijn 40 euro ofzo.... |:(

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

40 euro :? Weet je het zeker? Dat lijkt me zelfs voor Rover-prijzen hoog.

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

een zekeringkast kost iets van 15 pond in de UK (Somerford), 40 Euro in NL valt dan reuze mee.

Maar een zekeringkast is prima te reviseren. Loshalen, alle contacten opschuren, binnen en buiten, dus ook de lipjes waar de zekeringen inzitten.

Nieuwe kabelsschoentjes aan de kabels knijpen helpt ook veel!

Ik denk trouwens toch dat je hier last hebt van een massaprobleem.

Wouter

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Weer wat geleerd. Je kunt dan ook aan een universeel kastje denken, evt. met steekzekeringen. Betrouwbaarder en waarschijnlijk nog goedkoper ook.

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

Volgens mij heeft het niet veel te maken met je fuse box , daar zitten er maar een paar in (2 of 4? stuks).
Want als ik me niet vergis heb je ook nog een bosje line fuses (5 of 6? stuks) precies in het midden onder je potdeksel tussen de ruitensproeiers tegen het bulk head.
Die gaan naar je ruitenwisser e.d.
Maar je verlichting zit in dat fuse boxje.
De enige plaats waar hier de voeding (+12V) of massa bij elkaar kunnen komen heb ik al aangegeven.
Als je fusebox (zeer belangrijk) of andere electrische zaken er slecht uit zien is het nooit wegggegooid geld deze optimaal te houden.
Een veel voorkomend brandje in de mini is nou juist op deze 2 plaatsen.
CORRECTIE KLEUREN CONTACTSLOT : omdat je mini ouder was dan ik dacht , de lichtgroen/witte (ruitenwisser) en de bruine (+12V) en de witte (heleboel zaken) en de wit/rode (start) maar die doet het.
8) Grtjs Jeroen.

RE: [Split] Nulstand ruitenwisser en toerenteller

voor een makkelijk te monteren steekzekering houder moet je die van de Renault express ala 5 nemen, gewoon ff op de sloop kijken en dan zitten ze onder het dashboard van de passagierskant, deze is makkelijk over te zetten voor op de mini!