spruitstuk pakking vervangen

RE: spruitstuk pakking vervangen

Onder tussen is er zoveel geschreven over verschillende onderwerpe dat je nergens meer wijs uit word en de als je iemand zijn topic leent word er niet meer op gereageerd, dus toch maar een nieuw topic openen.

Ik rij met diverse problemen rond, 1daarvan is dat er olie lekt op me spruitstuk.
Ik niet direct vinden waar die precies lekt, maar ik vermoed door de pakking van het spruitstuk zelf.

Kan ik het spruitstuk loshalen zonder problemen en die pakking vervangen of kom ik dan nare zaken tegen die ik vergeten ben.
Zoals bijvoorbeeld vloeistoffen die weglopen of veertjes die om me oren springen.

Als dit onmogelijk is, dat er olie lekt uit/via me uitlaat spruitstuk, wat kan dit dan wel zijn en welke problemen kom ik tegen als ik dat vervangen wil.

Motor is een 1000cc uit 1991volledig standaard.

Alvast bedankt voor de reactie.

RE: spruitstuk pakking vervangen

Hallo Philippe,

Ik denk dat je even moet kijken naar je kleppendeksel pakking. Als daar olie langs lekt kan dit terecht komen op je uit en inlaat spruitstuk wat voor rook kan zorgen.

Het is een pakking van kurk. Deze kan je makkelijk verwisselen door de 2 bovenste bouten los te draaien van je kleppendeksel en wanneer je dan de kleppendeksel eraf haalt zit daar de pakking.

Pakking kost iets van 3 euro bij de mini winkels.

Groet,

Sebastiaan

RE: spruitstuk pakking vervangen

De kleppendeksel pakking is het niet, die is rondom te controleren en die is schoon/droog.
Wel bedankt voor je reactie

RE: spruitstuk pakking vervangen

Dan misschien toch je spruitstuk pakking. Carburateur met inlaat spruitstuk loshalen en opzij leggen. Je kan de choke en gaskabel laten zitten en dan de carb bv op je radiateur leggen maar het is makkelijker om het los te halen. Ik weet niet wat voor spruitstuk je erop hebt zitten maar als je een originele hebt moet je de uitlaat loshalen waar deze gekoppeld zit aan het spruitstuk. Dus aan de achterzijde van de kop de 5 moeren loshalen en spruitstuk verwijderen.

JE moet het gewoon even ondervinden. Zitten geen rare veertjes e.d. Je kan ook kijken of de 5 moeren wel goed vastzitten als de pakking lekt mogelijk komt dat doordat ze los zitten maar die kans is erg klein.
Als je spruitstuk pakking lek is kan daar rook langs komen maar volgens mij geen olie immers zijn het uitlaatgassen die eruit gaan via je spruitstuk.

Maak het gewoon los, kijk wat er in de weg zit om je spruitstuk pakking te vervangen en weer terug schroeven. Is goed te doen maak je geen zorgen.

Succes,

Sebas

RE: spruitstuk pakking vervangen

Ok dank je wel voor de duidelijke uitleg, ik ga der gelijk aan beginnen, voordeel is dat als alles los hangt ik ook beter de onderkant van de carberateur bekijken kan. Zie wel echt olie lekken, dus er zal nog een lek zijn, maar ik post als ik wat meer weet, bedankt alvast

RE: spruitstuk pakking vervangen

Olie lekken door je spruitstukpakking is godsonmogelijk!!!
Simpelweg doordat er alleen 2 aansluitingen voor lucht benzinemensel en 3 voor je uitlaat op zitten. Verder zit er geen olie achter je spruitstukken.

Enige 2 mogelijkheden zijn de kleppendekselpakking, welke meest waarschijnlijk is, of de pakkingen van de klepjes achterop je motorblok.

Groet ron

RE: spruitstuk pakking vervangen

Eerste wat ik geleerd heb toen ik begon met mini's, is dat niks onmogelijk is. :D

De kleppendeksel pakking heb ik gecheckt, die is het niet.
De uitlaatpakking heb ik gecheckt, die is het ook niet.

En ik kan ook geen verder spoor vinden.
Ga nu alle genoemde pakkingen vervangen, inclusief die van de carburateur en dan weer alles in mekaar zetten en hopen dat het mysterie opgelost is \\:)/

In elk geval bedankt voor de snelle tips en omschrijvingen d:)b

RE: spruitstuk pakking vervangen

philippe schreef:
Eerste wat ik geleerd heb toen ik begon met mini's, is dat niks onmogelijk is. :D




ALS je olielekkage langs je spruitstuk hebt dan ga je dat niet oplossen met een nieuwe spruitstukpakking, dan is waarschijnlijk je kop kapot.

RE: spruitstuk pakking vervangen

Maak eerst alles goed schoon en maak een proefritje om te kijken waar olie lekkage is. Spruitstuk KAN geen olie uit komen, klepdekselpakking wil aan de achterkant wel eens "naar binnen" trekken waardoor er lekkage ontstaat.
Kortom : kijk eerst goed wat het probleem is voordat je dingen vervangt die geen oplossing geven.

RE: spruitstuk pakking vervangen

Je kan ook even kijken waar de olie op het spruitstuk zit.
Bij de mini van mijn vrouw heb ik dat eens gehad, de olie zat bovenop het spruitstuk, als je langs de carb naar beneden keek. Het liep via de klepjes achterop het blok (die Ron ook al noemde) lang het blok naar beneden om daar op het spruitstuk te lekken.

Volgens mij heb ik de hele zooi die hier wordt genoemd toen ook los moeten halen om die twee &%$##@#-pakkingen te vervangen, daar niet van :P