(stel)bout gebroken bij koppelingscylinder

RE: (stel)bout gebroken bij koppelingscylinder

Klotuh, ik zou gisteren mn koppelingscylinder vervangen. Dus, steun los maken, de eerste twee grote bouten van de steun gingen goed los. maar het dunne boutje wat aan het blok zit knapte af. Ok, duzz wel de cylinder los, maar nou zat ik nog met dat afgeknapte boutje.

Heeft iemand een idee om dat boutje uit het blok te krijgen. ik heb al geprobeert om twee moertjes tegen elkaar in te draaien, maar dat was ook niet de oplossing. Tis eigenlijk wel een irritant hol klotuh boutje. Uitboren lijkt me nou ook niet echt de oplossing en een moertje er aan vastlassen ook niet.

Heb hem maar vast in de WD40 gezet!

Ik denk vraag toch maar ff, want de ECHTE sleutelaar komt dit probleem natuurlijk vaak tegen.

RE: (stel)bout gebroken bij koppelingscylinder

Ik heb een setje van Snapp-on om afgebroken bouten en tapeinden te verwijderen. Je boort een gaatje in het tapeind, ramt met een hamer het Snapp-on gereedschapje erin en draait het tapeind er aan het gereedschapje uit. Eigenlijk het zelfde idee als wanneer je ze probeert te verwijderen met een linksdraaiende tap. Alleen breken die tapjes bij mij altijd af en blijft het Snapp-on "tapje" heel.

En inderdaad soppen en nathouden met WD40....

Succes,

Hugo

RE: (stel)bout gebroken bij koppelingscylinder

Alleen breken die tapjes bij mij altijd af




bij jou ook al? Heb het toen ook es gehad bij het plaatsen van een nieuw subframe acher . Heb toen met een compressor met zo'n hoge toeren boorkop een diamantfreeskopje het stukje tap er weer uitgevreten.

Maaruh, ik zal ook ff zo'n Snapp-on setje aanschaffen en de WD40 een paar dagen in laten werken