Stotend rijden

RE: Stotend rijden

Goede(koude)morgen,

Ging vanochtend met de mini naar werk na eerst een kwartier te zijn bezig geweest met een deur open te krijgen.
Maar dat is dus gelukt..maar toen kwam het volgende...de mini reed in zijn 1 nog aardig maar toen ik wou doorschakelen naar zijn 2 ging hij heel erg stotend rijden..en over zijn 3 en 4 nog maar te zwijgen.
dus zo'n beetje op zijn 1/2/3/4 heen en weer schakelend naar werk gereden!!
Woon gelukkig heel erg dicht bij mijn werk!!
Wie heeft er enig idee wat dit is :? !!

Linda

RE: Stotend rijden

Weet je zeker dat het te maken heeft met de versnellingen, of is het "toeval" dat het lijkt erger te worden bij hogere versnellingen? Heeft het niet meer te maken met het aantal toeren dat de motor draait? Er is zowiezo niks dat de eerste versnelling onderscheid van de tweede en derde, volgens mij. Als ik me goed herinner zit er bij sommige Mini's op de vierde versnelling een voorziening om het verbruikt wat terug te schroeven.

Ik denk persoonlijk met dit koude weer een beetje aan de ontsteking ofzo.

RE: Stotend rijden

Mijn kever heeft er ook wel eens last van, het heeft idd met de kou te maken. In eerste instantie dacht ik ook dat het met het toerental te maken had, maar het blijft toch gewoon switchen tussen versnellingen. Als ie 5 minuten rijdt heeft hij er geen last meer van. Als hij er last van heeft, dan houd ik het toerental wel laag en probeer zo constant mogelijke snelheid te rijden.

default

RE: Stotend rijden

Lijkt mij aan de afstelling te liggen. er kan meer koude lucht dan warme lucht aangezogen worden door de carb. (vandaar intercoolers) Je mengsel kan door de kou wat te arm staan. Probeer eens met de choke het mengsel te verrijken (choke = meer benzine in het mengsel)
Wat je eerst ook kan doen is even een bougie eruit draaien en bekijken, als die nu wittig is staat hij te arm, hij moet er bruin uitzien.

succes